Hirdetés
Európa

Nem sikerült az Euroliga győzelem az Atomerőmű KSC Szekszárd csapatának

ZVVZ USK Praha - Atomerőmű KSC Szekszárd 83-56 (24-12, 23-14, 18-14, 18-16)

Euroliga, 3. forduló
Prága, Kralovka Arena
S. Jury, M. Ortis, S. Vojicic (S. Simion)

ZVVZ USK Praha: Oblak 12/6, Conde 12/3, Vorackova 3/3, Stankovic 8, Thomas 14. Csere: Vyoralova 8/6, Halatkova -, Sipova -, Balintova 6, Jones 18, Sklenarova 2.

Atomerőmű KSC Szekszárd: Studer 6, Friskovec 15/9, Bálint -, Goree 8, Milic 14. Csere: Vorpahl 6, Miklós 3/3, Mányoky -, Krnjic 4, Holcz -.

Hirdetés

Az Euroliga 3. fordulójában az Atomerőmű KSC Szekszárd 83-56-os vereséget szenvedett a ZVVZ USK Praha otthonában.

A harmadik forduló mérkőzésének első pontjait Alyssa Thomas és Dragana Stankovic szerezték a Prága oldalán (6-0). Hogy a hazai hajrát megszakítsa, Zseljko Djokic kérte ki a találkozó első idejét. Az eligazításból visszatérve Nikolina Milic harcolt ki magának két büntetőt – melyből kettőt értékesített is – illetve a továbbiakban Zala Friskovec szerzett még két kosarat. Az ő akciójuknak köszönhetően 6-6-ra változott az eredmény. Brionna Jones, Veronika Vorackova és Maria Conde találatai után szakadt el újra a sárgák együttese (13-6). Sara Krnjic magabiztos, alsóposztos befejezése ellenére sem tántorodtak meg a hazaiak, Teja Oblak találatával maradt a hét pontos különbség a felek között. A felek felváltva találtak be, így az eredmény hosszabb ideig érdemben változatlan maradt. A ZVVZ USK Praha együttese bomba biztos védekezést tanúsított, amin a szekszárdiak láthatóan nem találtak fogást. Kevesebb, mint két perccel a negyed vége előtt – Conde triplája után – alakult ki előszőr egy 10 pontos különbség a felek között (22-12). A folytatásban további egy kosár született hazai oldalról, így a játékrész végén 24-12 állt az eredményjelző táblán. 

Fotó: FIBA.Basketball

A második etap elején továbbra is a hazaiak dominanciája érvényesült, Conde ziccere, illetve büntetője folytatta az eseményeket (27-12). Meg voltak a helyzetek a Szekszárd oldalán is, de Zseljko Djokic tanítványai – hosszú percekig – sajnos így sem tudtak további pontokat szerezni. Végül Friskovec triplája törte meg a szekszárdi kosárcsendet, amivel 27-15-re változott a felek közötti eredmény. A folytatásban Studer – Milic duónak köszönhetően újból 10 ponton volt a vendég együttes, ami időkérésre késztette a Prága vezetőedzőjét (29-19). Visszatérve Friskovec is betalált a hárompontos vonal mögül, és ezzel elérte a 10 dobott pontot. A Prága együttese ekkor azonban nagyobb sebességbe kapcsolt. Nem hogy visszaállították eddigi nagyszámú előnyüket, de meg is növelték azt, így kevesebb, mint három perccel a nagyszünet kezdete előtt 16 pont volt az előnyük (38-22). Az agresszív támadásuk mellett a védekezésük is precíz volt a hazaiaknak, és számos labdát tudtak szerezni a szekszárdiaktól. Tereza Vyoralova triplával, 43-22-nél lépte át a felek közötti különbség a 20 pontot. Ezt követően mindkét csapat szerzett további pontokat, de az eredmény így is változatlan maradt. A második félidőt 47-26-ról kezdhették meg a találkozó résztvevői. 

Fotó: FIBA.Basketball

A második félidő Sara Krnjic ziccere nyitotta. Erre szinte azonnal válaszolt az ellenfél csapata, és alig egy perc alatt egy 9-0-ás hajrát produkáltak. 28-as szekszárdi hátránynál Zseljko Djokic vezetőedző kérte ki idejét. A negyed felét átlépve a 30 pontos differencia is kialakult. A nagyszámú különbséget a két csapat közötti átlagok is szemléltették. A harmadik etap végén míg a Prága 64.5 %-al dobott közelről, addig a szekszárdiak csupán a 39.4 %-ot érték el. Ami még szembetűnő eltérésnek számított, az a lepattanók aránya volt, melyet szintén a hazaiak vezettek 24-13-as arányban. A mérkőzés záró szakaszát 65-40-ről kezdhették meg a felek. Rögtön kezdésnek Miklós Melinda talált be a hárompontos vonal mögül (65-43), minimálisan közelebb hozva ezzel csapatát. Ezt követően sem talált viszont fogást ellenfelén a vendég csapat, hiába küzdött nem tudta lejjebb dolgozni nagyszámú hátrányát. Alig öt perccel a lefújás előtt 73-48-as eredményt regisztrálhattunk. A felek közötti nagy arányú különbség a folytatásban is változatlan maradt, ami lehetőséget adott a szekszárdi fiatalok pályára lépésére is. Végül a találkozó 83-56-os magabiztos prágai győzelemmel végződött, így az Atomerőmű KSC Szekszárdnak nem sikerült megszereznie első Euroliga győzelmét.

Fotó: FIBA.Basketball

 

Hirdetés