Hirdetés
Archivum

Nem sikerült az idegenbeli bravúr a Gyõrnek:

:

Hirdetés

Nem sikerült újabb idegenbeli gyõzelmet szereznie a Gyõrnek. Iva Ciglárék egy negyeden át tudták tartani a lépést az USK Prahával. A csehek a második és a harmadik szakaszban jelentõs elõnyre tettek szert, így bár a negyedik negyedet 6 ponttal nyerte a Gyõr, a vége 74-63-as vereség lett.

A két csapat õsszel egy végletekig kiélezett csatát vívott, ahol a nemzetközi rutin döntött a csehek javára. Azóta az USK Praha kerete teljessé vált, visszatért sérülése után DeLisha Milton-Jones és Lindsay Whalen is. Az ellenfél megerõsödése ellenére a Gyõr múlt heti teljesítménye bizakodásra adott okot.

Az elsõ negyedben úgy nézett ki, hogy ismét szoros csatát vív a két gárda. 11-4-re vezettek három és fél perc után a hazaiak, de a Gyõr a játékrész végére felzárkózott, sõt Rasheed büntetõi után 20-19-nél 1 ponttal elõrébb járt a magyar együttes. 10 perc játék után végül 20-20 állt az eredményjelzõn.

Ami az elsõ szakaszban sikerült az a másodikban már nem. Három perc után ismét elléptek a hazaiak. Ezúttal 30-24-es elõnyre tettek szert, de innen a Gyõr nem tudott visszajönni. Elkezdett nõni a differencia a két gárda között. 36-26-nál kétszámjegyûre hízott a különbség, majd ezt követõen a 15 pontot is elérte. A félidei 47-35-ös eredmény Vincze egymás után szerzett 4 pontjával alakult ki.

A szünetben a hazaiaknál Burgrová és Elhotova jutott 9-9 pontig, míg a gyõrieknél Hollingsworth neve mellé került 9 egység. Mindkét szakvezetõ feje fájhatott a személyi hibák miatt is, a prágai oldalon DeLisha Milton-Jones, a gyõrieknél Hollingsworth gyûjtött három fekete pontot 20 perc alatt.

A harmadik negyed jól indult a Gyõr számára, 50-40 után többször is támadhatott a magyar együttes, hogy 10 pont alá olvadjon a hátrány. Ez nem sikerült és ezt a vendéglátó könyörtelenül megbüntette. A csehek egy 9-2-es futással 50-40 után 59-42-es elõnyre tettek szert, ezzel lényegében eldöntve a találkozó sorsát.

A 61-44-rõl induló negyedik szakasz elsõ felében a hazaiak tartották a jelentõs különbséget. 72-53 után azonban megtorpantak a prágaiak. A találkozó utolsó 4 perce egy 10-2-es gyõri futást hozott és ezzel végül 74-63-as vereséget szenvedett Füzy Ákos alakulata.

A gyõriek legjobbja a 19 pontot és 7 lepattanót szerzõ Quanitra Hollingsworth volt. A prágaiaknál a legeredményesebbnek a 14 pontos DeLisha Milton-Jones bizonyult.

Eredmény
USK Praha – UNI Seat Gyõr 74–63 (20–20, 27–15, 14–10, 13–18)

Statisztika

Hirdetés