Hirdetés
Európa

Nem sikerült az újabb győzelem az NKA Universitas PEAC-nak

Bellona Kayseri - NKA Universitas PEAC 71-63 (18-17, 22-18, 18-17, 13-11)

Európa Kupa, 2. forduló
Kayseri, Kadir Has Kongre ve Spor Merkezi
A. Ivanov, D. Mehmeti, T. Panon (A. Rom)

Bellona Kayseri: Brezinova 6/3, Kalbisagde 1, Yaya 2, Williams 18, Sventoraite 13. Csere: Topaloglu -, Tonguc 8/6, Tuzun -, Boybeyi 3, Slocum 20/9.

NKA Universitas PEAC: Kiss 13/3, Nelson 11, Wentzel 2, Marshall 13/3, Dudásova 13/6. Csere: Sarok 7/3, Szücs 3/3, Brajkovic 1.

Hirdetés

Az Európa Kupa második fordulójában az NKA Universitas PEAC 71-63-as vereséget szenvedett a Bellona Kayseri otthonában.

A mérkőzés domináns pécsi hajrával indult, Chelsea Nelson, Nikola Dudasova és Kiss Virág pontjai vezették fel az összecsapást (0-9). Alig két perc elteltével a Kayseri kérte ki a találkozó első idejét. Visszaérkezve Kiss Virág vétett személyi hibát alsó pozícióban, így Egle Sventoraite dobhatott két büntetőt, melyek közül csak egyet értékesített, megszerezve a hazaiak első pontját (1-9). Ezt követően is Sventoraite-é volt a szó, a továbbiakban kétszer is betalált (5-9). Sventoraite sorozatát Nelson szakította meg közeli tempójával. Mind két csapat sorban szerezte a pontokat, ám a negyed felét túllépve 9-17-et mutatott az eredményjelző a pécsiek javára, Szücs Réka hárompontosát követően. Ezután Brooque Williams és Renata Brezinova kosarait láthattuk, így 14-17-re hozták fel együttesüket. Csirke Ferenc tanítványai megakadni látszottak, hiszen több, mint három percig nem sikerült pontot szerezniük. Kiss Virág kihagyott büntetőit követően folytatták a hazaiak a hajrát, és Williams találatával 18-17-nél – a mérkőzés kezdete óta előszőr – a Kayseri átvette a vezetést. 15 másodperccel az első játékrész vége előtt a pécsiek kértek időt, melyből visszaérkezve nem sikerült további találatot szerezniük, így a periódus – változatlanul – 18-17-es állással végződött. 

A folytatásban Nikola Dudasova érvényesítette akaratát, két triplát, illetve egy duplát szerzett, ezzel 10 pontot jegyzett fel neve mellé. Ennek ellenére a PEAC-nak nem sikerült visszavenni a vezetést, ugyanis Sventoraite és Williams kosaraival továbbra is kontrollálták a történéseket a hazai csapat (27-25). Tyaunna Marshall büntetőin volt a sor, majd Nelson is betalált – ezzel neki is két számjegyű lett a dobott pontjai száma (11) – így 29-29-nél újból egy egál mérkőzésnek lehettünk tanúi. Fej-fej mellett haladtak a csapatok, egyszer az egyik, másszor pedig a másik fél ragadta magához az előnyt, míg nem Sevgi Tonguc hárompontosával 34-31-re szakadt el a Kayseri. Tyaunna Marshall ‘step back’ középtávoliját követően a hazaiak kértek időt (34-33). A rövid eligazításból visszatérve kisebb káosz uralkodott el a pályán, viszonylag hosszabb periódusig mind két csapat egymás után követte el a hibákat. Percekig nem született kosár sem, majd Ivana Brajkovic büntetőjével 34-34-nél újból kiegyenlített a vendég együttes. Ekkor Destiny Slocum szerezte meg harmadik kosarát, így 36-34-re változott az eredmény. Dudasova-nak volt lehetősége újból egálra hozni a mérkőzést, azonban két szabad dobásából csak egyet sikerült érvényesítenie. Ezt követően a Kayseri-től láthattunk egy magabiztos támadást – jól kivitelezve – mely újabb időkérésre kényszerítette Csirke Ferencet (38-35). A hátralévő egy percben a Pécs továbbra sem találta a ritmust. Williams újfent betalált középtávolról, így a nagyszünetet 40-35-ös állásról kezdhették meg a felek. 

A második félidőt Wentzel Nóra kosara indította, aki ezzel megszerezte első pontjait a mérkőzés folyamán. Azonban a Kayseri sem tétlenkedett, Destiny Slocum és Renata Brezinova személyeiben újabb pontokat szerzett a hazai gárda, így az eredmény 45-37-re változott és Csirke Ferenc kért időt. Visszatérve, Egle Sventoraite, illetve Brooque Williams kosaraival egy több, mint 10 pontos különbség alakult ki a felek között (49-37). Hosszabb percekig nem találták a pécsiek a ritmust, még nem Kiss Virág értékesített egy közeli dobást, amit Nikola Dudasova ziccere is követett (49-41). Hiába késztették ellenfelüket időkérésre, a szerencsétlen sorozatot ez sem tudta megállítani. Slocum 2+1-es akciójával, illetve triplájával 55-41-re szakadt el a Kayseri. Sarok Nikolett hárompontosával tudott újra 10 pont alá férkőzni a pécsi együttes. Ekkor Slocum talált be újra a triplavonalról (58-46), aki a mérkőzés ezen pontján immár 17 pontot jegyzett fel neve mellé. A negyed hátralévő perceiben Csirke Ferenc tanítványai nagyobb energiákat mozgósítottak, az eredményjelző tábla a dudaszó pillanatában 58-52-t mutatott.

A találkozó záró szakasza következett. Az események sorozatát Tyaunna Marshall jól időzített hátsóbefutásból kivitelezett ziccere nyitotta, melyet egy további tripla követett. Az állás így 58-54-re változott, négy pont volt a pécsiek ledolgozandó hátránya. Annak ellenére, hogy a PEAC fiatal játékosa – Wentzel Nóra – nem szerzett sok kosarat a mérkőzés folyamán, gyönyörű és hasznos védekezéssel támogatta csapatát, hiszen Williams-et kellett semlegesítenie. Ezt követően – Marshall újabb távolijával – 59-57-re zárkózott fel a vendég együttes. Míg védekezésben rendezték soraikat Csirke Ferenc tanítványai, addig ez a támadó térfélen kevésbé volt jellemző. Többszöri próbálkozások ellenére sem sikerült pontot szerezniük. Alig három perccel a találkozó vége előtt 64-57 volt az állás a Kayseri javára, és pécsi időkérés következett. A folyatásban Marshall szerzett további pontokat, így 64-61-nél – csupán három pontos pécsi hátránynál – a hazai csapat vezetőedzője kért időt eligazításra. Kereken két perc volt hátra az Európa Kupa második fordulójából. A PEAC az eddiginél sokkal nagyobb koncentrációval folytatta a mérkőzést, Kiss Virág talált be, így 64-63-ra változott az eredmény. Ekkor azonban Williams érvényesítette akaratát, egy már-már szabálytalan betörés után újból három pontra változtatta a csapatok közötti különbséget (66-63). A hajrában az NKA Universitas PEAC-nak nem sikerült további kosarakat szerezniük, így 71-63-nál a találkozó végül a Bellona Kayseri győzelmével zárult.

Hirdetés