Hirdetés
Archivum

Nem sikerült kijutni az EB-re:

:

Hirdetés

Nem sikerült kivívnia a magyar válogatottnak az Európa-bajnoki részvételt. Székely Norbert együttese hazai pályán 11 pontos vereséget szenvedett a németektõl. A vendégek a harmadik negyed második felében elléptek és az ekkor összeszedett 9 pontos hátrányt már nem tudta ledolgozni a zóna ellen megbénuló magyar együttes.

5 perc alatt sikerült ledolgozni a hátrányt

Nem indult jól a mérkõzés, a német válogatott Breitreiner triplájával 0-3-ra ellépett. Nem sokáig örülhettek azonban a vendégek, Horti, Fegyverneky és Krivacevic pontjaival 3 perc alatt 5-3-ra fordított a magyar együttes. A fordulatos kezdés után sokat állt a játék, a rengeteg szabálytalanság pedig mindkét csapat játékát megtörte. Ebbõl szerencsére a mieink jöttek ki jobban, 13-7-nél sikerült ledolgozni a hátrányt, sõt 3 perccel a negyed vége elõtt 15-7-nél már Székely Norbert együttese állt továbbjutásra. Sajnos a negyed végjátéka nem a miénk volt, Greunke vezetésével a vendégek 17-13-ra zárkóztak fel.

9 pontos vezetés, majd összeomlás

Nagyon jól kezdõdött a második negyed a mienk számára. Egy 7-2-es futással 24-15-re lépett el a magyar együttes, melynek pontjait ekkor Fegyverneky, Vida és Fûrész szállította. A második negyed közepe, mint utóbb kiderült: sorsfordítónak bizonyult. Támadhattak Fegyvernekyék a kétszámjegyû elõnyért, de sajnos ekkor nem sikerült pontot szerezni és innentõl kezdve másik összecsapás kezdõdött.

A németeknél Glaser egymás után kétszer volt eredményes, majd a Pécsett is megforduló Richter vágott be egy duplát és 25-26-nál 3 perccel a nagyszünet elõtt a vendégeknél volt az elõny. A szünet elõtti percek hektikus kosárlabdát hoztak, 28-31-nél pedig már összesítésben -9 volt a hátrányunk. A szünetre sikerült kiegyenlíteni, de a vezetést nem tudtuk átvenni. Rither büntetõi után 33-33-as állás mellett vonultak pihenõre a csapatok.

Zóna ellen nem megy, elúszik a hajó

A harmadik negyedre nehéz mit írni. Pontszegény kosárlabdát hoztak az elsõ percek, 5 perc játék után 4-4 állt az eredményjelzõn. 37-37-rõl pedig elmozdult a mérkõzés csak sajnos abba az irányba, amit nagyon nem szerettünk volna. 37-39-nél ugyanis a vendégek átvették a vezetést és ezt a lefújás pillanatáig nem is engedték ki a kezükbõl.
 

A német együttes zónázott és ahogy az 5 csapatos pótselejtezõn, úgy most sem tudtunk ezzel a védekezéssel mit kezdeni. Amíg a bolgárok vagy az ukránok ellen egyéni képességek terén akkora különbség mutatkozott, hogy ezt a hiányosságot tudtuk ellensúlyozni, addig erre itt és most nem volt mód.

A harmadik etap végére 5-7 pont környékén állandósult a különbség és a fontos kérdések lényegében el is dõltek. Még egy nagy differencia mutatkozott, amíg nálunk ezúttal egyetlen váratlan extra teljesítmény sem volt, addig a vendégeknél Greunke talán élete meccsét játszotta, mindenkit meglepve 14 pontot szerzett. 30 perc után 40-49 állt az eredményjelzõn.


Nincs esély a fordításra, búcsú Európától

A negyedik szakaszban csoda kellett volna. A németek nemcsak pontszámban, de ekkor már lélektanilag is hatalmas elõnyben voltak. A magyar válogatott küzdött, harcolt nem adta fel, dicséretes módon a publikum is végig kitartott a lányok mellett, de ennél több pozitívumot nem lehet kiemelni. A németek folyamatosan õrizték elõnyüket. A soproni közönségtõl lényegében most búcsúzó Honti triplájával 63-55-nél még volt egy apró fellángolásunk, de a következõ támadásból nem sikerül labdát szerezni. 56-67-re nyertek a németek és ezzel 2007 után ismét részt vehetnek a kontinensbajnokságon.

Eredmény
Magyarország–Németország 56–67 – vége (17–13, 16–20, 7–16, 16–18)

Hirdetés