Hirdetés
Európa

Nem szankcionálják a Bourges-t és a Lyon-t:

:

Hirdetés

Nem marasztalta el a Francia Kosárlabda Szövetség a Bourges és a Lyon csapatát.

Pénteken elmaradt a Francia Kupa döntője Párizsban. Ahogy arról nagy terjedelemben beszámoltunk, a Bourges-nál három, a Lyon csapatánál egy Covid-19 eset volt az előzetes tesztek alkalmával. A csapatok ugyan elutaztak hiányos felállásban Párizsba, de nem ítélték járványügyi szempontokból biztonságosnak a mérkőzését lejátszását. Végül az utolsó pillanatban el is maradt az összecsapás.

A a L’Équipe francia sportlap még arról írt, hogy a Francia Kosárlabda Szövetség (FFBB) elmarasztalhatja a két klubot. A versenybizottság hétfői ülésén azonban úgy határoztak, hogy semmilyen szankciót nem alkalmaznak. A győztesnek járó 20000 eurót pedig az Octobre Rose nevű alapítvány kapja, mely a mellrák elleni küzdelemben vállal fontos szerepet.

A francia szövetség hétfői közleménye kiemeli, hogy csalódottak a csapatok döntése miatt. A sportág visszatérése szempontjából egy zászlóshajó eseménynek szánták a kupa fináléját. Komoly kampány előzte meg a rendezvényt, mely már a 2024-es olimpiáig terjedő sportágfejlesztési program része is volt. Ebben külön hangsúlyos a női szakág népszerűsítése.

Kizárólag női kosárlabda klubrendezvényre először bérelte ki a szövetség a legendás Bercy-t. Ezzel is növelve az esemény rangját. A szövetség továbbra is hangsúlyozza, hogy a hatóságok álláspontja szerint biztonságosan megrendezhető lett volna a rendelkezésre álló játékosokkal az összecsapás.

Fotó: FFBB

Hirdetés