Hirdetés
Archivum

Nem született meglepetés az orosz döntõben:

:

Hirdetés

Vasárnap este megkezdõdött a Jekatyerinburg és a Szpartak Moszkva részvételével a bajnoki döntõ Oroszországban is. A két sztárcsapat párharcában az elsõ felvonást a címvédõ Jekatyerinburg nyerte méghozzá végig vezetve, összességében magabiztosan.

Idén egyszer, az EuroLiga elõdöntõjében, a Szpartak Moszkvának már sikerült legyõznie hazai pályán a nagy riválisát. Pokey Chatman együttesének a bajnoki címhez legalább egyszera fináléban is gyõznie kellene Jekatyerinburgban, de hamar kiderült, hogy ez a siker nem az elsõ meccsen fog megszületni. 5 perc játék után már 11-2-re vezettek a hazaiak. Bár a negyed végére a végül 12 pontig jutó Epiphanny Prince belelendült a pontgyártásba, de 10 perc után így is 19-14-nél 5 ponttal járt elõrébb Gundars Vetra alakulata.

Ez az 5 pontos differencia a második negyedben csak nõtt és nõtt. A 23-19 után 3 perccel a nagyszünet elõtt már 35-23-as állást jegyezhettünk fel. A félidõ elõtt a 16 pontos Parker és a 19 pontos Gruda is megvillant, így a csapatok 43-27-es állás mellett vonulhattak pihenõre. Ezzel gyakorlatilag a fontos kérdések el is dõltek.

A harmadik negyed elején 5 perc sem kellett és már a 20 pontot ostromolta a különbség. A negyedik szakasz 59-38-ról indult. Ebben a játékrészben mindkét szakvezetõ bátrabban nyúlt a kispadokhoz is, a különbség így sem változott. 72-51-re nyert a Jekatyerinburg és bizakodva várhatja a folytatást. A hazai oldalon a már korábban kiemelt Gruda és Parker, a vendégeknél Prince remekelt.

A folytatásra nem kell sokat várni, hétfõn délután magyar idõ szerint 15 órától újra összeméri erejét a két orosz sztárcsapat. Pokey Chatman együttesének újra azt a formát kell elõvennie, mint az EuroLiga elõdöntõjében, különben nagyon hamar lezárulhat ez a párharc.

Eredmény

UMMC Jekatyerinburg – Szpartak Moszkva Vidnoje 72-51
Az egyik fél harmadik gyõzelméig tartó párharc állása 1-0 a Jekatyerinburg javára.

Hirdetés