Hirdetés
Európa

Nem talált fogást a Bourges csapatán az Atomerőmű KSC Szekszárd

Tango Bourges Basket - Atomerőmű KSC Szekszárd 83-62 (20-13, 26-15, 14-17, 23-17)

Euroliga 5. forduló
Bourges, Palais des Sports du Prado
Zdenko Tomasovic, Özlem Yalman, Geert Jacobs (Andre De Wispelaere)

Tango Bourges Basket: Alexander 15, Duchet 5, Anderson 23/6, Godin 2, Guapo 10/6. Csere: Astier 6, Bankole 9/9, Steinberga 4, Abdi 2, Bnuenameu , Michel 5, Zodia 2.

Atomerőmű KSC Szekszárd: Goree 8, Hebard 15, Miklós 6/6, Vivians 12, Wallace 18/6. Csere: Boros 2, Holcz 1, Horváth -, Szűcs -.

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés

Az Euroliga ötödik fordulójában az Atomerőmű KSC Szekszárd 83-62-es vereséget szenvedett az idei Szuperkupa-győztes, Tango Bourges Basket otthonában.

A mérkőzést Yvonne Anderson pontjai indították. Anderson előszőr büntetőkből volt sikeres, majd távolról is betalált, amivel a hazaiak 5-0-ás előnybe kerültek. Ekkor következett Victoria Vivians találata. A szekszárdiak viszont így sem tudtak faragni hátrányukból, Anderson ugyanis ismét két büntetőt értékesített (7-2). Ezután a Szekszárd indított újabb akciót. Dobás közben pedig Cyesha Goreet faultolták, amiért ezúttal a KSC légiósa állhatott vonal mögé. Goree találatai, majd Vivians újabb sikeres ziccere után, az állás 7-6-ra változott. Andersont viszont ezután sem tudták megállítani Zseljko Djokics tanítványai. Ahogy szokták viszont mondani: “Egy fecske nem csinál nyarat”. Így 9-9-nél a Szekszárd végül ki is egyenlített, majd Goree kosarával átvették a vezetést a vendégek. Az öröm azonban nem tarthatott sokáig. A Bourges ugyanis ismét fordított, majd egy határozott rohammal újból 5 pontra növelték előnyüket (16-11). Ez az öt pontos differencia a negyed végére végül hét pontra növekedett, tehát a felek 20-13-ról fordulhattak.

Fotó: FIBA.Basketball

A második felvonás egy újabb hazai rohammal folytatódott, melynek következtében a csapatok közti különbség 10 pontra növekedett. A Szekszárd azonban továbbra sem hagyta magát. Sydney Wallace lépett fel határozottabban, ezzel a vendég együttes pedig három pontot tudott lefaragni hátrányából. Két perc elteltével tehát 25-18-at regisztrálhattunk. A folytatásban azonban ez a tíz pont körüli különbség állandósulni látszott. Nagyobb lendületet vettek a hazaiak, amivel a Szekszárd nem igen tudta tartani a lépést. A kijelző 31-20-at mutatott, amikor Holcz Rebeka büntetői következtek. A KSC fiatal bedobója végül egyet értékesített. 31-21-nél Zseljko Djokics vezetőedző időkérése szakította meg a játékot. A pályára visszatérve egy újabb erősebb bourges-i periódus következett. Sorozatban 7 pontot szereztek a hazaiak, míg a Szekszárdnak egy találata sem lett. Ezzel az állás 38-21-re változott. A nagyszünetre a felek közti különbség két pont híján a 20 pontot is elérte. A csapatok tehát 46-28-ról fordulhattak, a mezőny legjobbja pedig a 13 pontot jegyző Yvonne Anderson lett.

Fotó: FIBA.Basketball

A második félidő hasonló ritmusban folytatódott, mint az első két negyed. A játékrészt ismét a Bourges pontjai vezették fel. A hazaiak 6 pontja mellé végül 5 szekszárdi pont társult, ezzel a különbség pedig tulajdonképpen változatlan maradt. 52-33-nál Zseljko Djokics időkérése következett. A folytatásban egy viszonylag eseménytelenebb periódus vette kezdetét, mely során egyik csapatnak sem sikerült további pontokat szereznie. A kosárcsendet végül Victoria Vivians találata törte meg, melyre szinte azonnal Yvonne Anderson válaszolt. Ezzel az etap ötödik percébe érkeztünk. Az eredményjelző 54-35-öt mutatott, Zseljko Djokics pedig újabb időt kért eligazításra. Visszatérve egy pillanatra megcsillant a remény sugara a szekszárdiak számára, a vendégek ugyanis sorozatban 7 pontot szereztek. A védőtérfélen azonban továbbra is voltak hiányosságok, amiket a Bourges könyörtelenül kihasznált. Éppen ezért, a KSC így sem tudott pár pontnál többet lefaragni hátrányából. A játékrész végül 60-45-el végződött, innen folytatódhatott tehát a mérkőzés záró szakasza.

Fotó: FIBA.Basketball

A találkozó utolsó tíz perce Anete Steinberga sportszerűtlen hibájával kezdődött, amiért Sydney Wallace dobhatott kettőt. A vendégek légiósa mindkét dobását értékesítette, a válasz azonban azonnal érkezett is Pauline Astiertől. Kosárra-kosár volt tehát a válasz, ezzel pedig a differencia továbbra is változatlan maradt. Három perc elteltével 69-53-at regisztrálhattunk, Ruthy Hebard 2+1-es akciójával. A játék képe ezután sem változott. A különbség végig 20 pont körül táncolt, ám azt nem lépte át. 76-60 volt az állás, amikor megkezdődött a mérkőzés hajrája. Az utolsó percekben az Atomerőmű KSC Szekszárd minden energiáját mozgósította, a Bourges mély rotációjával azonban sajnos nem tudtak mit kezdeni. A találkozóra csupán kilenc szekszárdi játékos utazott, akik közül mindenki kapott játéklehetőséget és hősiesen harcolt. Az utolsó másodpercekben azonban a differencia végül a 20 pontot is átlépte. A Szekszárd végül 83-62-es vereséget szenvedett a Tango Bourges Basket otthonában. A mérkőzés embere a 23 pontot szerző Yvonne Anderson lett, míg a KSC oldaláról Sydney Wallace szerezte a legtöbb pontot (18). Ezen kívül Ruthy Hebard 15 pont, 11 lepattanós dupla-duplával zárt.

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés