Hirdetés
Európa

Nem talált fogást a Győr a Prágán

SERCO UNI Győr - ZVVZ USK Prága 64-83 (13-21, 22-21, 17-20, 12-21)

Euroliga, 3. forduló
Győr, Széchenyi István Egyetemi Csarnok
Özlem Yalman, Alexandra-Ioana Stan, Nikolaos Tziopanos (Svetlana Simion)

SERCO UNI Győr: Dombai 5, Goree 8, Slocum 5/3, Anigwe 27/9, Bach 7/6. Csere: Ruff-Nagy 4, Török 5/3, Dubei -, Gyöngyösi 3/3, Hegedűs -, Molnárová -.

ZVVZ USK Prága: Cazorla 15/3, Conde 8, Vorackova 13/3, Vyoralova 16/6, Magbegor 21/6. Csere: Hof 2, Andelova 8/6, Petlanova -, Pribylova -, Sipova -.

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés

Az Euroliga harmadik fordulójában a SERCO UNI Győr hősiesen küzdött, ám végül 83-64-re alulmaradt a klasszisokat felvonultató ZVVZ USK Prága csapata ellen.

A mérkőzés az első pillanattól kezdve rendkívül kiélezetten alakult. Az első találatot Ezi Magbegor szerezte, amivel a Prága került lépéselőnybe, a Győr azonban szinte azonnal egyenlített Dombai Réka sikeres büntetőinek köszönhetően. Ezt követően Kristine Anigwe és Tereza Vyoralova váltottak kosarakat, majd egy bravúros hárompontossal – melyet szintén Anigwe szerzett – újból a hazaiak felé billent a mérleg. Az események pedig ezt követően sem lassultak. Natalia Hejkova együttese ugyanis ritmust váltott, s egy 8-0-ás periódussal nem csupán megfordították a találkozót, de magabiztos előnyre is tettek szert. A kiváló támadójátékhoz pedig bombabiztos védekezés párosult. A sztárklasszisokat felvonultató rutinos cseh alakulat egy pillanatra sem kímélte az Euroliga-mezőny újoncát. Könyörtelen tempót diktáltak, amivel egy szempillantás alatt közel tíz pontra növelték a felek közti különbséget. A hiányos kerettel kiálló Győr azonban az erőfölény ellenére is foggal-körömmel küzdött, csakhogy partiban maradhasson ellenfelével. Támadásban a legnagyobb erőforrásuk továbbra is Kristine Anigwe volt, míg védekezésben ismételten Bach Boglárka tartotta a frontot. Anigwe vezetésével pedig végül 13-16-ra zárkózott fel a hazai alkulat. A győriek fellángolását azonban ismételten egy magabiztosabb prágai periódus követte, s 5-0-val később, az első negyed végén 13-21 állt a táblán.

Fotó: FIBA.Basketball

A második felvonást Török Ágnes hárompontosa vezette fel, majd Dombai Réka is betalált, aminek köszönhetően a Győr értékes pontokat tudott ledolgozni hátrányából. Mondhatni “gondok” azonban továbbra is leginkább a védőtérfélen akadtak. Cziczás László tanítványai ugyanis csakis nagy nehezen tudták megfékezni a Prága agresszív, gyors támadásait, a hibákat viszont a vendégek könyörtelenül kihasználták. Az etapban előszőr Maite Cazorla, majd Veronika Vorackova volt sikeres cseh oldalon, amivel 18-25-re változott az állás. Ekkor Cziczás vezetőedző kért időt. A rövid taktikai eligazítás pedig láthatóan jót tett a győri együttesnek, mely visszatérve elképesztő akciókkal folytatta a játékot, s ezzel 24-25-nél egy pontra zárkózott fel. Ezúttal tehát Hejkova vezetőedző kérte ki idejét csapatának. A fejmosás pedig most a vendégeknek tett jót. A Prága a folytatásban ugyanis magasabb sebességbe kapcsolt, s újból elkezdte gyártani a pontokat. A különbség, hogy ezúttal a Győr viszont állta a sarat. Végig ott maradt ellenfele sarkában, és a második negyed utolsó szakaszában tehát ismételten fej-fej mellett haladtak az együttesek. Ahogy arra viszont a győriek másodedzője, Fűzy-Antolovics Adél is kitért a mérkőzés előtti beharangozójában, ez a pörgős játék viszont leginkább a Prágának kedvezett. A vendégek tehát egy perc leforgása alatt újból elszakadtak a Győrtől, mígnem Destiny Slocum vette kezei közé az irányítást – egy extra triplával megint csak két pontra hozta fel a hazai gárdát. Ezután kosárra-kosár volt a válasz, majd hirtelen 35-42-t regisztrálhattunk a Prága javára, így tehát az utolsó másodperceket Cziczás László időkérése vezette fel. A félidőben azonban több kosár nem született, vagyis a csapatok innen fordulhattak.

Fotó: FIBA.Basketball

A nagyszünetből visszatérve a második félidőt a Prága egy 10-1-es rohammal indította, amivel előnyük tíz pont fölé növekedett. Három perc elteltével 36-52-t regisztrálhattunk, az egyetlen győri pontot pedig Dombai Réka szerezte. Ezután egy pillanatra Cyesha Goree lépett elő, értékes pontokat szerezve a győrieknek, a vendégek vágtázását csapatszinten azonban továbbra sem tudták megállítani védekezésben. Ekkor frissített a pályán lévőkön Cziczás László. Érkezett a parkettre Gyöngyösi Janka, majd egy gyors pihenőt követően Anigwe is visszatért a játékba, ők ketten pedig összesen hat pontot faragtak le a hazaiak hátrányából. 46-56 a táblán és a Prága kért időt. A folytatásban a Győr azonban nem tudott beférkőzni tíz pont alá. Az ellenfél magabiztosan tartotta előnyét, sőt, a különbség egyre inkább állandósulni látszódott. A negyedet végül Bach Boglárka találata zárta, amivel 52-62-re változott az állás. A mérkőzés záró szakasz innen folytatódhatott. Az utolsó etap első perceiben pedig ismét kiegyenlítődött a pontszerzés. Pár percig ment az adok-kapok játék, majd a Prága újból dominálni kezdett. A csapat statisztikája alapján a teljesítmények pedig remekül eloszlottak – a kezdő ötösből szinte mindenki kétszámjegyű dobott pontnál járt, de a cserék is hozzátették, amit tudtak és kellett. 60-73-at mutatott az eredményjelző, amikor a vendégek kértek időt. Visszatérve a Prága előnye előszőr 15 pontra nőtt, majd a differencia a húszhoz közelített. Az utolsó másodpercekben a Győr még megpróbált szépíteni, azonban mindhiába. A ZVVZ USK Prága végül 83-64-es sikert aratott a Győr otthonában.

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés