Hirdetés
Archivum

Nem tudott ellenfele lenni a Gyõr a Kurszknak:

:

Hirdetés

1 komment

Óriási különbség mutatkozott a Gyõr és a Kurszk együttese a között a két csapat gyõri mérkõzésen. Az orosz együttes a visszavágón is magabiztosan gyõzött és 170-100-as összesítéssel könnyedén jutott a legjobb nyolc közé az Európa Kupában.

Jelentõs, 29 pontos, hátrányban várták a gyõriek a Kurszk elleni Európa Kupa rájátszás mérkõzést. Mivel az elsõ összecsapáson hatalmas különbség alakult ki a csapatok között, a csütörtöki visszavágónak már csak az volt a tétje, hogy Englerték gyõzelemmel búcsúznak-e a nemzetközi porondtól.

Az elsõ mérkõzés 23 percig kifejezetten szorosan, fordulatosan alakult, így titkon bízhattunk a csodában, a pár pontos hazai sikerben. Aztán amikor 2 perc 50 másodperc játék után Tapodi Péter 2-12-es eredménnyel idõt kért, érzõdött, hogy az orosz klub játékosai a Kurszkhoz képest mediterrán klímájú Magyarországra nem nyaralni jöttek. Gyakorlatilag a 9 – 29-es elsõ negyed végére minden eldõlt, a továbbjutás mellett az is, hogy nem sikerül gyõzelemmel búcsúznia a sorozat egyetlen magyar résztvevõjének.

A második negyedben Snow és Vida szerencsétlen ütközésen kívül semmi izgalmas nem történt. Az oroszok könnyedén növelték elõnyüket. A szünetre már-már sokkolóan ható 20 – 48-as eredmény mellet vonultak pihenõre a csapatok.

A játék képe a harmadik negyedre sem változott. A sorozat megnyerésére törõ Kurszk csak 10 pontot engedélyezett a sérülésektõl tizedelt gyõrieknek, akik némileg a hitüket is elveszítették.  30 – 61-rõl indult az utolsó negyed, ahol csak a különbség volt kérdéses. Végül 44 – 85-re nyert a Kurszk és jutott tovább megérdemelten a legjobb 8 közé.

A SEAT Lami-Véd Gyõr nem szépen búcsúzott az Európa Kupától. A szezon értékelésénél azonban nem szabad csak erre az egy párharcra emlékezni. A gyõri lányok remekül teljesítettek, a nemzetközi kupákban induló csapataink közül a legtöbb idegenbeli gyõzelmet szerezték és például a bravúros mondeville-i sikerre évek múltán is jó lesz visszagondolni.

Eredmény

SEAT Lami-Véd Gyõr–Dinamo Kurszk (orosz) 44–85 (8–29, 12–19, 10–13, 14–24)   
Továbbjutott: a Dinamo Kurszk, kettõs gyõzelemmel, 170–100-as összesítéssel.

Hirdetés