Hirdetés
Archivum

Nem tudott ellenfele lenni a Szeged a Pécsnek:

:

Hirdetés

Még nehéz perceket sem tudott okozni a Szeged a pécsi csapatnak. Zseljko Djokics hölgykoszorúja már az elsõ negyedben eldöntötte a rangadó sorsát. A 94–64-es végeredményt hozó találkozón 12 perc után 20 ponttal vezetett a Taranto elleni EuroLiga találkozóra készülõ Pécs. A gyõztes csapatból az egyaránt 17-17 egységig jutó Raksányi és Fegyverneky emelkedett ki.

Rangadóként vártuk, edzõmeccs lett a Pécs-Szeged találkozóból. A mérkõzés sorsa három perc alatt eldõlt, ekkor 10-5-re lépett el a hazai alakulat. A Tisza-partiak nem találták a ritmust, így folyamatosan nõtt a különbség a csapatok között. 7 perc után kétszer annyi pontot dobott a Pécs, mint a riválisa, pedig ekkor Bencze Tamás már egy idõkérésen is túl volt. Az elsõ szakasz Fegyverneky remek megoldásaival zárult, aminek köszönhetõen 35-19-es állás mellett vonultak pihenõre a hölgyek.

A második szakasz elejét meg kellett volna fogniuk a szegedieknek, ahhoz, hogy még érdemi történést láthasson a pécsi szurkolósereg. A vendégek felzárkózása helyett azonban csak a szakadék nõtt tovább, 5 perc után 49-24-re ment a Pécs. A negyed végjátékában Iványi Dalma orrsérülése után egy rövid ideig megzavarodtak Zseljko Djokics tanítványai, de ez csak abban nyilvánult meg, hogy 20 pont környékére jöttek vissza a szegediek. A szünetben 56-32 állt az eredményjelzõn.

A harmadik negyedre úgy jöttek ki a csapatok, hogy lényegében lezártnak tekintették az összecsapást. Ennek megfelelõen 2 perc alatt, 62-32-nél kialakult az a 30 pontos differencia, mely a lefújás pillanatában is állt az eredményjelzõn. A mesterek már az elõttük álló nemzetközi találkozókra gondoltak és ennek jegyében állították össze pályára lépõ ötösüket is. A szegedieknél a legnagyobb ász, Németh Bernadett nem is szólt hozzá az utolsó 20 perchez, pécsi oldalon pedig Iványi ült végig a padon.

Zseljko Djokics és Bencze Tamás sokat cseréltek, a negyedik negyed felénél már a kispad végén helyezkedõ perememberek is tiszteletüket tették a parketten. Az elmúlt évek eredményei alapján rangadónak beillõ mérkõzésen az utolsó 10 percben már csak néhány játékvezetõ ítélet borzolta a kedélyeket. A találkozó csendben csordogált, a vége pedig 94-64 lett.

A gyõztes csapatból a pontok alapján Fegyverneky és Raksányi bizonyult a legjobbnak, de mindenképpen kiemelést érdemel Griffin és Krnjics is, akik a nemzetközi találkozókkal ellentétben ezúttal tudtak élni a palánkok alatt. A szegedieknél a sok lehetõséget kapó Laklóth lett a legeredményesebb.


Eredmény

Pécs 2010–Szeviép-Szeged 94–64 (35–19, 21–13, 21–15, 17–17)

Hirdetés