Hirdetés
Magyarország

Nem tudta megszerezni első idegenbeli sikerét az Euroligában a Szekszárd

Olympiacos SFP - Atomerőmű KSC Szekszárd 87-68 (19-14, 23-17, 25-19 20-18)

Euroliga, 11. forduló
Pireusz, Peace and Friendship Stadium
Can Mavisu (Törökország), Amalia Marchis (Románia), Alessandro Perciavalle (Olaszország) – Dubravko Muhvic (Horvátország)

Olympiacos SFP: Stamolamprou 14, Ayuso 12/6, Gustafson 32/3, Nikolopoulou 9/3, Shook 10/3. Csere: Stamati 6, Spyridopoulou, Syrra 1, Diela, Skoric 3, Vamvaka.

Atomerőmű KSC Szekszárd : Hebard 16, Miklós 2, Studer 6, Goree 14, Wallace 17/9. Csere: Mányoky 4, Bálint, Krnjic 2, Dudasova 7/3.

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés

Az Euroliga 11. fordulójában az Atomerőmű KSC Szekszárd 87-68-ra alulmaradt az Olympiacos otthonában.

A mezőny egyetlen nyeretlen együtteséhez látogatott a Szekszárd. A magyar csapat Victoria Vivians nélkül állt fel, de már ott volt a keretben és pályára is lépett Nikola Dudasova. Cyesha Goree duplája vezette fel a találkozót, melyre Megan Gustafson felelt. Ezt követően Ruthy Hebard villant meg és az első percekben felváltva estek a találatok. Egyik gárda sem tudott 2-3 pontnál jobban ellépni. Végül a görögök tudtak váltani és 8-6-os szekszárdi vezetés után 17-8-ra fordítottak egy 11-0-s futással. A szekszárdi kosárcsendet Cyesha Goree duplája törte meg, majd a Csata ellen is remeklő Ruthy Hebard adott ízelítőt a tudásából. A KSC így 19-14-re szépített. A mienknél a 6 pontos Ruthy Hebard volt a legeredményesebb, míg a görögöknél a 10 egységnél járó Megan Gustafson. A második negyedet Studer Ági duplája vezette fel, de erre Gustafson azonnal felelt. Amikor pedig Angeliki Nikolopoulou triplája célt ért, nem telt el két perc és 26-16-nál 10 egység választotta el a feleket.

Fotó: FIBA.Basketball

Miklós Melinda duplájával igyekezett új lendületet fogni a Szekszárd, de ez nem volt könnyű feladat. Sokat állt a játék a második negyedben faultok, videózások miatt. A görögök jöttek ki jobban az adok-kapokból. 39-22-nél és 41-24-nél már 17 ponttal mentek. Studer Ági és Sara Krnjic hozta közelebb a KSC-t a félidő hajrájában. Nikola Dudasova pedig triplát értékesített, amivel 42-31-re sikerült felzárkózni a nagyszünetre. A Szekszárd 32-ből 14-et, az Olympiacos 31-ből 16-ot dobott be mezőnyből. A görögök 20-13-ra vezettek a lepattanókban. A félidő az időmérő szerkezet meghibásodása miatt igencsak hosszúra nyúlt. A kényszerszünet után Sydney Wallace szerezte az első találatot, ami egy 9-0-s szekszárdi futást jelentett már. Ennél közelebb viszont nem kerültek a mieink. Megérezték az esélyt a görögök és el kell ismerni, hogy többen elő tudtak lépni a csapatukból. Megan Gustafson a félidőig 21 pontig jutott, a harmadik negyedben viszont mindössze 6 pontot szerzett. A többi 19 pont a társai között oszlott meg.

Fotó: FIBA.Basketball

A különbség 52-41-ig ezen 11-12 egység környékén mozgott. Ezt követően jött Megan Gustafson és a harmadik negyedben egyedül 12 pontot szerző Anna Stamolamprou. Egy 9-2-es futással 60-43-ra mentek el a görögök. A különbség a harmadik negyed utolsó percében 67-45-nél lépte át a 20 pontot. Zseljko Djokics időkérése után Sydney Wallace triplájával és egy hazai sportszerűtlent követően Studer Ági két büntetőjével szépített a Szekszárd. Végül 67-50-ről futottak neki az utolsó 10 percnek a csapatok. Az idei első sikerének kapujába ért az Olympiacos. Ezen a kapun viszont be kellett lépni és ennek terhe érződött a házigazdán. Közel két percig nem szereztek mezőnykosarat. Becsülettel küzdött a Szekszárd és így 72-54-nél a hazaiaknak időt is kellett kérni. A negyedik negyed legszorosabb állását 75-61-nél és 80-66-nál jegyezhettük fel. A hajrát faultok, vitatott ítéletek tették töredezetté. Visszaállt a 20 pontos differencia a felek között és így összességében magabiztosan húzta be a sikert az Olympiacos.

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés