Hirdetés
Archivum

Nem tudta megszorongatni a Kayserit a Gyõr:

:

Hirdetés

Magabiztosan 88-65-re nyert a Gyõr otthonában a Kayseri KASKI. A török csapat már a második negyedben állva hagyta a magyar együttest. Az 53-34-es félidõ után a második 20 percben a Kayseri cseréi kaptak lehetõséget. A Gyõr kisebb fellángolásokkal 15-16 pontra felzárkózott, de ennél közelebb nem került. Klasszis különbség mutatkozott a felek között.

Elõzetesen a csoportkör egyik legszorosabb gyõri mérkõzésének vártuk a Kayseri KASKI vendégjátékát. A török csapat igen hullámzóan teljesített eddig, ráadásul az elmúlt két hazai bajnoki rangadójukat elveszítették. Hullámvölgyrõl azonban korai volt beszélni. A pályafutását Olaszországban folytató Vandersloot szerezte az elsõ pontokat, melyre Nuria Martinez válaszolt. Tinkle és Diamant villanásaival 9-7-re is vezetett még a Gyõr. Az elsõ negyedben a törökök három klasszis tengerentúli légiósa mellett Cinilli és Martinez is villogott. Az elsõ etap utolsó két percében nem talált be a Gyõr és ez idõ alatt 20-16-os elõnyt alakított ki a Kayseri.

A második negyed elején Ivanovic villant, majd Vandersloot egy triplájával még 24-21-nél is látótávolságban volt a magyar csapat. Ezt követõen azonban érkezett Little, Sanders és Wright. 32-21-nél pedig átlépte a 10 egységet a differencia. Magas posztokon és az eladott labdákban mutatkozott nagy különbség. A gyõriek 10 alkalommal is pontatlan megoldást választottak, míg a vendégek mindössze ötször. Az eladott labdákból rendre pontot szerzett a Kayseri. Ez párosult azzal, hogy sokszor elkapkodta támadásait a magyar alakulat. Megállíthatatlanul nõtt a differencia a két gárda között. A félidõ végén a dudaszó pillanatában a horvát Mazic találata is célt ért, amivel 53-34-re mentek a vendégek.

A harmadik negyed elején rendkívül fontos volt, hogy merre indul el a találkozó. A Gyõr igyekezett szigorítani a védekezésén, de nem sikerült megállítani a török húzóembereket. Három perc játék után 63-37-nél Szentendrei Áronnak kellett ismét idõt kérnie. A legnagyobb differencia 26 pont volt. Ekkor már nem a gyõzelem vagy a szoros végjáték lehetett a cél, hanem a nagy pofon elkerülése. Ebben a török szakvezetõ is segített, aki lecserélte az erõltetett év végi menet elõtt – Törökországban december végén hagyományosan három fordulót rendeznek a kontinentális karácsonyi szünet alatt – a kulcsembereit. A Gyõr Vandersloot pontjaival kezdte meg a felzárkózást, aki a harmadik szakaszban már 20 egységnél járt és végül 24 pontnál állt meg.

A negyedik negyedben már mindkét oldal mély rotációval dolgozott. A gyõrieknél Fejes, Mansaré vagy Semsei egy-egy megmozdulását érdemes kiemelni. 76-63-nál 13 pontra is feljött a Gyõr, de ekkor Arseven vagy éppen Cinilli remek villanással visszaállította a különbséget. A török edzõ egész szezonban hangsúlyozta, hogy akkor lehetnek eredményesek, ha a csapatjátékuk összeáll. Ebben a második negyedben nagyon extra volt a Kayseri. Gyõri oldalon ezúttal nem volt benne a játékban a bravúr. A minõségi különbségen túl is sok hiba csúszott a játékba.

Eredmény
HAT-AGRO UNI GYÕR – KAYSERI KASKI 65-88 (16-20, 18-33, 17-19, 14-16)

Hirdetés