Hirdetés
Európa

Nem változik a 2021-es női Európa-bajnokság időpontja:

:

Hirdetés

A FIBA Végrehajtó Bizottsága döntött, a 2021-es női kosárlabda Európa-bajnokságot változatlan időpontban rendezik meg.

A FIBA döntése szerint a női kosárlabda Európa-bajnokságot 2021. június 17. és 27. között módosítás nélkül megtartják. Az eseményt Franciaország és Spanyolország közösen bonyolítja le. A tervek szerint torna mérkőzéseit Párizsban, Lyonban és Valenciában rendezik. A végjátékra a francia fővárosban kerül sor.

Az Európa-bajnokság időpontjának lehetséges módosítása azután került napirendre, hogy a tokiói olimpiát egy évvel elhalasztották. Az ötkarikás játékok 2021. július 23-án kezdődnek. Ez azt jelenti, hogy a kvótával rendelkező négy európai nemzetnek mindössze egy hónap pihenőideje lenne a két torna között. Franciaország és Spanyolország mellett az Eb-selejtezőkön kedvező pozícióban lévő Belgium és Szerbia készülhet Európából az olimpiára.

A FIBA arról is határozott, hogy az Európa-bajnoksággal párhuzamosan a női Amerika-bajnokságot 2021. június 20. és 27. tartják.

A 2021-es Európa-bajnokság a szokott rendben zajlik majd. A 16 csapatos mezőnyt négy darab négyes csoportba sorolják. A csoportelsők automatikusan a negyeddöntőben folytatják, míg a másodikak és a harmadikak ugyanezért a lehetőségért keresztbe játszanak egymással.

 

Hirdetés