Hirdetés
Archivum

Nem volt nehéz dolguk a legjobbaknak:

:

Hirdetés

A hétvégén a nyolcadik fordulójához érkezett a Spanyol Bajnokság. A hispán rajongóknak ezúttal sem jutottak rangadók, az EuroLigás csapatok gyõzelméhez nem fért kétség.

A címvédõ Valencia vasárnap este Gironában lépett pályára. A mérkõzés a szoros elsõ negyed után, már a második szakaszban eldõlt. Ekkor 4-14-re diadalmaskodtak Palauék. A harmadik negyedben ugyan 5 pontra is felzárkózott a hazai csapat, de a végjátékban megrázta magát a Valencia és végül fölényes, 50-65-ös sikert arattak. A gyõztes csapat nyolc pályára lépõ játékosából 4-en is 10 pont fölé jutottak, a legeredményesebbnek Nuria Martinez és Rebekkah Brunson bizonyult 12-12 pontjával.

A Rivas Ecopolis a C.B. Olesa vendége volt. A madridiak gyorsan túltették magukat a Jekatyerinburgtól elszenvedett hazai vereségen és aktuális bajnokijukon a szünetben már 13 ponttal vezettek. Aguilárék folyamatosan növelték elõnyüket, a vége 62-79 lett. A gyõztes csapatból a 20 pontig jutó Amaya Valdemoro varázsolt.

A Salamanca az Extrugasa csarnokában aratott könnyed gyõzelmet. A szoros elsõ negyed után az EuroLigás alakulat a második szakaszban 10 ponttal lépett el ellenfelétõl és ezt az elõnyét a lefújás pillanatáig meg is õrizte. A vége 57 – 69 lett. A Salamancából a 18 pontos Belinda Snell emelkedett ki.


Eredmények

EXTRUGASA – PERFUMERIAS AVENIDA 57-69
RC CELTA INDEPO – MANN FILTER ZARAGOZA 47-82
GRAN CANARIA 2014 LA CAJA DE CANARIAS – HONDARRIBIA – IRÚN 76-55
PALACIO DE CONGRESOS DE IBIZA – SÓLLER BON DÍA! 66-75
C.B. OLESA – RIVAS ECOPOLIS 62-79
UNB OBENASA NAVARRA – CADI LA SEU D´URGELL 71-76
GIRONA FC – CIUDAD ROS CASARES VALENCIA 50-65

Hirdetés