Hirdetés
Európa

Nem voltak elégedettek a szerbek Nigéria legyőzése után:

:

Hirdetés

Szerbia az olimpiai selejtezők szombati játéknapján 70-64-re legyőzte Nigériát és ezzel a kvótaszerzés kapujába ért. A győzelem ellenére Sonja Vasic és Marina Maljkovic is kritikusan nyilatkozott a mérkőzést követően.

Szerbia 16 ponttal is vezetett, de az eladott labdáikat megbosszulta a nigériai együttes és a végjátékban 66-62-re felzárkóztak.  Sonja Vasic hangsúlyozta, hogy nem tudták megvalósítani az előzetesen megbeszélteket.

“A szakmai stáb kiválóan felkészített minket arra, ami várhat ránk, de ehhez nem tartottuk magunkat a meccs során. Tudtuk, hogy egy fizikálisan erős csapat, amely végig keményen játszott. Nehéz olyan ellenféllel szemben, amelyiknek gyakorlatilag nincs veszíteni valója. Számukra az adta a motivációt, hogy Szerbiát legyőzhetik hazai pályán. Nekünk ez egy atipikus meccs lett, nem volt sok indításos gyors játék. Ezen felül mindig olyankor a legnehezebb megszerezni a győzelmet, amikor körülöttünk már mindenki elkönyveli előre a sikert. A legfontosabbat, a győzelmet így is elértük, de vasárnap jön egy újabb afrikai csapat.” – értékelt a szerbek klasszisa.

Marina Maljkovic szövetségi kapitány is a hullámvasutat emelte ki. “Először is szeretnék gratulálni Kínának az olimpiai kvótához. Ott dolgozom klubedzőként, tudom milyen nehéz időket élnek át. Remélem, hogy minél hamarabb jobbra fordul a helyzet. A mi meccsünktől azt kaptuk, amit vártunk. Nem lehetek maradéktalanul elégedett. Hullámzóan játszottunk és azok a hullámvölgyeink egyszerűen szörnyűek voltak. Nem találok rá jobb szót. Ahogy Sonja mondta, vasárnap jön egy újabb afrikai csapat és mindenképpen nyernünk kell.” – jelentette ki az edzőnő.

Nigéria szövetségi kapitánya Otis Hughley Jr. az eladott labdáikat helyezte a középpontba. “20 eladott labdánk volt, ez mindent elmond. Igaz, a tornára mindössze egy közös edzéssel érkeztünk. Ha egy kicsit többet tudunk együtt dolgozni, akkor érzésem szerint sokkal hatékonyabbak lehetünk. Egy jól felkészített csapattal találkoztunk, akik ellen hasznos erőfelmérőnek bizonyult ez a meccs.” – összegzett a szakvezető. Az összképhez hozzátartozik: Nigéria abban a tudatban lépett pályára, hogy saját eredményüktől függetlenül, ha USA legyőzi Mozambikot, akkor olimpiai résztvevők. Ez pedig a későbbiekben meg is történt.

Fotó: KSS.rs

 

Hirdetés