Hirdetés
Archivum

Néma csendben vonták fel a zászlókat Sopronban:

:

Hirdetés

Kedden 18.45-kor az UNIQA Euroleasing Sopron a felnõtt játékosai, stábja, és a Soproni Darazsak Akadémia versenyzõ csapatai és edzõi, illetve a kilátogató szurkolóik jelenlétében megnyitotta a szezont, mely a gyõri csapatot ért tragikus baleset miatt eltért a megszokottaktól.

Forrás: UNIQA Euroleasing Sopron Sajtóközlemény

Elõbb néma csendben a magasba emelkedett a bajnoki címünknek, a magyar kupa gyõzelmünknek, és kadett csapatunk elsõségének emléket állító zászlók, majd Török Zoltán ügyvezetõnk átadta Fegyverneky Zsófiának azt a díjat, melyet mindig az elõzõ szezonban, a klubért legtöbbet tett játékosunknak ítélünk oda.

Fotó: Pados Noel

Fotó: Pados Noel

A rendhagyó ceremóniát szurkolói ankét követte a kisteremben, melyet egy perces néma gyászszünet vezetett fel.

Elsõként Török Zoltán ügyvezetõnk ragadta magához a szót, aki pár szóban bemutatta vezetõedzõnket, Igor Poleneket, kitért arra, hogy milyen irányba szeretnénk haladni a közeljövõben, és ismertette a célkitûzéseket is. Ahogy elmondta, nagyon fontos, hogy az Akadémiánknál és a felnõtt csapatnál folyó munka összefolyjon, és a magas szintû csapat edzéseket rengeteg személyre szabott egyéni képzés egészítse ki. Ez sok izzadsággal, kihívással, nehézségekkel is fog járni, de ettõl függetlenül nem lehet más a célunk a hazai vonalon, mint a újabb zászlók gyûjtögetése. A szintén megerõsödött és igen izgalmasnak ígérkezõ MEL sorozatában a négy közé jutás az alapvetõ cél, de szeretnénk megismételni a tavalyi eredményt, és döntõt játszani. Ügyvezetõnk utolsó gondolatai a csapat keretét érintették. Ahogy elmondta, egyrészt nagy öröm, hogy a keret fele 20 év alatti, és nem kevesebb, mint 6 saját nevelésû játékossal vágunk neki a szezonnak, másfelõl sok türelmet igényel, hiszen tapasztalat terén, beleértve nagy munkabírású vezetõedzõnket, és a két elsõ európai szezonjukat kezdõ amerikaiakat is, sok riválistól elmaradunk. “Irányváltás mellett azonban ez az év egy olyan nagyszerû jövõt alapozhat meg, mint amelyek a korábbi években jellemezték klubunkat” – zárta mondandóját Török Zoltán.

Igor Polenek gyorsan elnyerte a szurkolók szimpátiáját, miután magyarul köszöntötte a jelen lévõket, és reményét fejezte ki, hogy hamarosan már hosszabb mondatokat is tud formálni anyanyelvünkön.

Fotó: Pados Noel

Fotó: Pados Noel

Elmondta, hogy mielõtt Sopronba érkezett, utánajárt a város történelmének, és megtudta, hogy lokálpatrióta emberek élnek Sopronban, akik a várost, és a kosárlabdát is nagyon szeretik. Ez nagyon szimpatikus volt számára. Edzõi pályafutásának fõbb állomásainak felsorolását követõen arról szólt, hogy egy álma vált valóra a vezetõedzõi kinevezésével. Ugyanis a korábbi évek során, melyek alatt õ is segítette csapatunk és Akadémiánk munkáját, nagyon lenyûgözte a klub, és az azt körülvevõ közeg. “Szép és sok munkával járó feladat ezzel a fiatal gárdával dolgozni, kérem, hogy kitartóan támogassátok a lányokat, különösen, hogy tõlem biztos sok kritikát fognak kapni. Szeretnék ennek a nagyszerû soproni közösségnek teljes értékû tagja lenni!” – zárta mondandóját Igor.

A bemutatkozó gondolatokat követõen szurkolóink kérdéseire válaszoltak vendégeink. Megtudhattuk többek között, hogy körülbelül 70 százalékos állapotban vagyunk, de ez normális, mivel két légiósunk csak most csatlakozott, illetve sok fiatal alkotja a keretet, akiknek iskolai kötelességük is van, hiszen nem csak jó játékosokat, hanem értékes, tanult embereket is akarunk nevelni belõlük. Szó esett légiósainkról, a fiatalokról, a TAO rendszer nyújtotta lehetõségekrõl, és az Aréna felújításáról is.

Hûséges bérleteseink nem távoztak üres kézzel az ankétról. Õk egy-egy szurkolói sálat vehettek át egyik kiemelt támogatónk, a KONECRANES-nak köszönhetõen.

A felvezetõ keddi nap után szerdán 16 órától is várjuk szurkolóinkat az Arénába, ahol utánpótlásunk bemutatója után csapatunk és a PINKK PÉCSI 424 együttesének érdekesnek ígérkezõ mérkõzése követ 18 órától. Belépõk 1000 forintos egységáron válthatók, melyeket teljes egészében a balesetben elhunyt Fûzy Ákos és Tapodi Péter családjainak megsegítésére ajánljuk fel a soproni kosárlabda társadalom nevében.

Hirdetés