Hirdetés
Utánpótlás

Németh Ágnes volt a Mercedes-Benz Gyár Nemzeti Kosárlabda Akadémia évnyitójának díszvendége:

:

Mercedes-Benz Gyár Nemzeti Kosárlabda Akadémia

Hirdetés

A Mercedes-Benz Gyár Nemzeti Kosárlabda Akadémia a Facebook oldalán számolt be arról, hogy Németh Ágnes volt a szombati évnyitójának díszvendége.

A Mercedes-Benz Gyár Nemzeti Kosárlabda Akadémia szombati évnyitóján Ivkovicné Béres Tímea igazgató köszöntötte a díszvendéget, válogatottbeli csapattársát Németh Ágnest, az élő legendát, a magyar kosárlabdázás történelmi személyiségét, aki 367 alkalommal viselte a magyar válogatott mezét – olvasható az intézmény beszámolójában. Első magyar kosárlabdázóként bekerült a „Hall of Fame” hírességei közé, vagyis a nemzetközi kosárlabda szövetség Halhatatlanok Csarnokába.

Németh Ágnes a magyar válogatott tagjaként negyedik lett az 1980-as moszkvai olimpián, négyszeres Európa-bajnoki bronzérmes. A Zircen született klasszis szerepelt a KSI, a BSE, a Schio-Bari és az FTC csapatában, a BSE-vel 1983-ban elhódította a Ronchetti Kupát. Háromszoros magyar bajnok, sokszoros Európa-válogatott, akit 1985-ben Európa legjobb kosárlabdázójának választottak, a következő két évben pedig második lett ebben a rangsorban. Háromszor választották az év kosárlabdázójának Magyarországon. Németh Ágnes 1999-ben vonult vissza.

Hirdetés