Hirdetés
3x3

Németország a FIBA 3×3 Women’s Series 2021-es kiírásának bajnoka:

:

Hirdetés

Hétvégén rendezték a FIBA 3×3 Women’s Series 2021-es nagydöntőjét Bukarestben. Németország lett a sorozat 2021-es kiírásának győztese.

A nyolccsapatos tornán két csoportban versenyeztek a résztvevő válogatottak. Mindkét négyes első két helyezettje jutott a legjobb négy közé. Az elődöntőben keresztbe játszottak a felek.

A fináléba kerülésért lejátszott összecsapáson Kanada 21-9-re múlta felül Hollandiát, míg Németország 16-11-re Lengyelországot.

A döntőben Kanada és Németország mérte az össze az erejét. Magyar érdekeltségről is beszámolhatunk, játékvezetőként Csabai-Kaskötő Brigitta működött közre az összecsapáson.

A két csapat vasárnap délután még a csoportkörben találkozott és akkor 21-11-es kanadai siker született. Az Európa-bajnokság ezüstérmese ezzel nem foglalkozott. Kemény védekezéssel rukkolt elő és hat perc alatt 13-5-re ellépett. Kanada nem adta fel, egy pontra felzárkóztak. Higgadt büntetőzéssel Németország azonban behúzta a sikert. Végül 18-14-es győzelmet ünnepelhettek.

Németország megkoronázta a nyári teljesítményét. Az Európa-bajnokság ezüstérme után Luana Rodefeld, Jennifer Crowder, Sonja Greinacher és Svenja Brunckhorst összeállításban megnyerték a FIBA 3×3 Women’s Series 2021-es nagydöntőjét. Az MVP a német válogatott centere Sonja Greinacher lett.

Végeredmény
1. Németország
2. Kanada
3. Lengyelország
4. Hollandia
5. Ausztria
6. Románia
7. Mongólia
8. Oroszország

Hirdetés