Hirdetés
Archivum

Németország ellen folytatja a magyar válogatott az U18-as Európa-bajnokságon:

:

Hirdetés

Vasárnap 18 óra 45 perctõl Németország ellen lép pályára az U18-as Európa-bajnokságon Udinében a magyar válogatott. Beharangozó.

Fotó: FIBA.Basketball

Kiválóan kezdett a magyar válogatott Udinében, miután 67-42-re sikerült legyõzni Szlovéniát. Ezeken a hasábokon is nagyon féltettük a csapatot ettõl a kontinenstornától. Az elsõ meccsen azonban a magyar lányok ugyanazokat az erényeket mutatva, amik a minszki bravúrt is hozták, végig dominálva arattak értékes gyõzelmet. Ismét ki kell emelni a szerzett labdák magas számát, az indításból elért pontokat. Taktikus játékot láthattunk, ahol a palánk alatti területet uraltuk. Örömteli, hogy a válogatottunk kerete mély rotációs lehetõséget kínál és így ezúttal is minden kulcspillanatból – a második negyed elején, illetve a záró szakasz kosárcsendje után – mi tudtunk elmozdulni. Mindig akadt ugyanis olyan játékos, aki a hátára vette a társakat. 

A számokat nézve külön kiemelendõ, hogy 56-36-ra nyertük a lepattanócsatát. Válogatottunknak volt 24 támadó-lepattanója és született 20 pontunk második esélybõl. A minszki Világbajnokságról a triplákat tekintve átmentettük a remek formát. Ezúttal is hét darab talált utat a gyûrûbe. Ez az erõsebb riválisok ellen kulcsfontosságú lesz itt Udinében is. A 13 szerzett labda és a 18 gólpassz továbbra is jól mutatja válogatottunk jó védekezését és stabil csapatjátékát. Emellett döntõ jelentõségû, hogy az eladott labdák száma (16) ismét jóval alacsonyabb volt, mint aktuális ellenfelünké. Ameddig ennyire pontosak tudunk maradni, addig még erõsebbek ellenfelektõl sem kell tartani. A statisztika azt nem adja vissza, hogy fizikálisan jobban bírtuk a csatát Szlovéniánál, így végül fokozatosan sikerült felõrölni az ellenfelet.

Németország az elsõ meccsen rendkívül megszenvedett a szintén jó benyomást keltõ lett válogatottal. Végül 66-62-es sikert arattak. Ritka, ha egy csapatnak három olyan játékosa is van egy adott tornán, akik azt megelõzõen az elmúlt két évben korosztályos FIBA kontinenstornán tagjai voltak az All-Star ötösöknek. A németeknél ez a helyzet. Luisa Geiselsoder éppen itt Udinében 2016-ban lett MVP az U16-os Európa-bajnokságon. Mellette akkor Leonie Fiebich is bekerült a legjobbak közé, míg tavaly az U16-osok között Emily Bessoir részesült ebben az elismerésben. Éppen ezért ennyire elismert ez a német generáció. Ráadásul itt szerepel Nyara Sabally, aki a soproni U20-as Eb-n All-Star ötösbe választott extra tehetség Satou Sabally fiatalabb testvére. Már szintén az Egyesült Államokban tanul és szombaton láthattuk, hogy neki is jó adottságai vannak.

A szlovénnál mindenképpen jobb szerkezetû ellenfélre készülhetünk, mely támadásban lényegesen több opcióval rendelkezik. Ezt annak ellenére is bátran kijelenthetjük, hogy a lettek ellen sokat hibáztak a németek. A 30%-os mezõnymutatójuknál több van a játékukban. Emellett a lettek elleni meccsükön az is kirajzolódott, hogy bár nem egy kiemelkedõen magas csapat, de várhatóan a palánk alatti területen nem lesz annyi lehetõségünk, mint a szombati nyitány alkalmával. Atletikusak a németek és nagyon jól zárnak ki. Kellemetlen védekezés jellemzi a csapatukat és tudnak kellõen kemények lenni. A letteket többször elbizonytalanították, már a félidõben 7 szerzett labdánál tartottak. Éppen ezért a vasárnapi csoportrangadón kulcsfontosságú lehet, hogy ismét minimalizáljuk a ki nem kényszerített hibák számát.

A magyar válogatott játéka adott, amivel eséllyel szállhat szembe Németországgal. Ugyanakkor ki kell emelni, hogy minõségben a szlovénnál egy jobb válogatott érkezik. Komoly erõfelmérõ lesz, mely egyben egy reális visszajelzést is adhat arról, hogy a torna mezõnyében hol helyezkedhet el csapatunk.

Hirdetés