Hirdetés
Archivum

Németország és Fülöp-szigetek ellen folytatja vasárnap a 3×3-as válogatott:

:

Hirdetés

Vasárnap folytatódik a Manilában zajló 3×3-as Világbajnokság a magyar válogatott számára. Németország és Fülöp-szigetek lesznek a riválisok.

A D-csoport állása a vasárnapi játéknap elõtt

A csoport vasárnapi programja
8:50 Németország- Magyarország
10:20 Spanyolország – Fülöp-szigetek
10:40 Hollandia – Németország
12:00 Spanyolország – Hollandia
13:00 Fülöp-szigetek – Magyarország

A mérkõzések élõképes közvetítése IDE KATTINTVA követhetõ

Ahogy a fenti táblázat is mutatja, a spanyolok két gyõzelemmel várják a folytatást, míg Magyarország, Hollandia és Németország egy-egy sikerrel rendelkezik. Amennyiben két csapat zár azonos mutatóval, akkor közöttük az egymás elleni eredmény dönt. Ha ennél több válogatott végez azonos mutatóval, akkor ott már a szerzett pontok száma rangsorol. Amennyiben itt is azonosság van, akkor pedig a Világranglista pozíció. Ezt látjuk a FIBA fenti táblázatán zárójelben a csapatok mellett.

Amennyiben a magyar válogatott mindkét vasárnapi mérkõzését megnyeri, kedvezõ pozícióba kerül. Ha a spanyolok szintén mindkét meccsük után gyõztesen hagyják el a pályát, akkor a csoport élén zárnak. Fülöp-szigetek várhatóan nem okozhat nekik gondot, a kulcsmeccs – magyar szempontból is – a hollandok elleni rangadójuk lesz. A hollandok itt egy gyõzelemmel megkeverhetik a csoport állását és ekkor lehet jelentõsége a körbeverés esetére vázolt forgatókönyveknek.

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball

Az elsõ mérkõzését vasárnap 8 óra 50 perctõl Németország ellen játssza a magyar válogatott. A németek az elsõ napon 18-12-es vereséget szenvedtek a spanyoloktól, majd egy szoros csatában 12-10-re verték Fülöp-szigeteket. A német csapat szervezett játékot mutatott eddig. A spanyolok védekezésével nem tudtak ugyan mit kezdeni, de öt távoli dobásuk is célt ért és ezzel alakult ki a szorosabb eredmény. Érdemes kiemelni Luana Rodefeld nevét, aki távolról a spanyolok ellen mindhárom kísérletét értékesítette. Fülöp-szigetek ellen pedig a statisztikai lapjukon szembetûnõ, hogy a 13 egypontos kísérletükbõl 8 sikeres lett. Ez a pontos játék hozta a sikert számukra. Rutinosabb, jobb alapképességû a magyar csapat, de veszélyes ellenfél Németország.

A házigazda Fülöp-szigeteket elsõsorban a lelkesedés, a közönség támogatása vitte elõre. Nekik egy gyõzelem óriási siker lenne. Ez lesz a csoportkör utolsó meccse a „D” jelû ötösben. Sok múlik majd azon, hogy milyen tét mellett zajlik a küzdelem. Olyan formában is alakulhatnak az eredmények, hogy akár a szerzett pontok számára is figyelni kell majd. A hollandoktól elszenvedett 21-11-es vereségük alkalmával nagyon kevés dobás lehetõségig jutottak el, ott nem volt kérdés a gyõztes kiléte. A németek ellen az alacsony szerkezetû keretükbõl akadt egy extra teljesítmény. Összességében tehát a hazaiak más célokért küzdõ együttest vonultatnak fel, mint a mieink.

Hirdetés