Hirdetés
Archivum

Németország legyõzésével folytatta szereplését a magyar válogatott Manilában:

:

Hirdetés

A magyar válogatott kulcsfontosságú gyõzelmet aratott a manilai 3×3-as Világbajnokság vasárnapi játéknapján. Egy kemény, küzdõs meccsen 16-13-ra verték a magyar lányok Németországot.

Nagy tét mellett kezdõdött a vasárnapi játéknap elsõ meccse a D-csoportban. A papírforma szerint csak a gyõztesnek maradt reális esélye a csoportból való továbbjutásra. Pontgazdag játék jellemezte az elsõ három percet, mely során nálunk Bozóki Bettina kétszer volt eredményes és Medgyessy Dóra duplát értékesített. Minden találatunkra érkezett német válasz, ezzel az elsõ játékmegszakításnál 4-4 állt az eredményjelzõn. Miután visszatértek a csapatok a pályára, a németek egy duplával kerültek elõnybe, de erre Medgyessy szintén egy szép távoli dobással felelt. A mérkõzés feléhez 6-6-ról érkeztek a felek.

A meccs második 5 percébe fordulva fokozatosan válogatottunk került fölénybe. Fizikálisan jobban bírta a csatát a magyar csapat. Bozóki kétszer is megvillant, majd betalált távolról Ruják Nóra. 10-6-nál német idõkérés állította meg a játékot. A folytatásban beállt a 3-4 pont közötti elõnyünk. A második játékmegszakításig Bozóki és Medgyessy bizonyult eredményesnek a mieinknél, végül 12-9-rõl kaptak szusszanásnyi pihenõt a játékosok. Visszatérve a folytatásra Ruják ismét duplát értékesített, amivel 14-9-nél kialakult a mérkõzés addigi legnagyobb különbsége.

Az utolsó két percben a gyõztes kiléte már nem volt kérdés. A hajrába fordulva riválisunknál egy kisebb bokasérülés is történt. Végül 16-13-as sikert ünnepelhetett a magyar válogatott és ezzel nagy lépést tett a továbbjutás felé. A magyar csapat 13 órától Fülöp-szigetek ellen zárja a csoportkört, de addig is érdemes lesz figyelni két közvetlen versenytársunk a spanyol és a holland gárda találkozóit. Élõképes közvetítés ITT látható.

Eredmény
Németország – Magyarország 13-16
Pontszerzõk: Medgyessy Dóra 5, Bozóki Bettina 5, Ruják Nóra, Theodoreán Alexandra 1

Statisztika

Hirdetés