Hirdetés
Archivum

Németország legyõzésével kezdte az Eb-selejtezõt a magyar válogatott:

:

Hirdetés

Szombaton megkezdõdött Andorrában a 2017-es 3×3-as Európa-bajnokság selejtezõtornája. Az elsõ mérkõzésén a magyar válogatott 18-10-re legyõzte Németországot.

A két csapat a Világbajnokságon is találkozott, azóta nálunk egy, a németeknél két csere történt. A németek a torna elsõ mérkõzésén 14-12-re legyõzték Törökországot. Medgyessy Dóra találata vezette fel a mérkõzést, ezt követõen pedig Bozóki Bettina hat pontja következett, amivel 7-0-ra léptünk el.

Theodoreán Alexandra betörését követõen már 8-0 állt az eredményjelzõn alig 4 perc játék után. A folytatásban kiegyenlítettebbé vált a játék képe. A németek rendezték a soraikat és nálunk is maradtak ki lehetõségek, illetve büntetõk.

Süle Krisztina távoli dobásával 12-3-ra léptünk el az utolsó 4 perchez érkezve, majd Theodoreán növelte 10 pontra a magyar elõnyt. Kifejezetten szép megoldásokat, remek összjátékokat láthattunk a hajrában. Bozóki ponterõs játékát ismét ki kell emelni. A 18-10 végeredményt pedig Theodoreán alakította ki.

A magyar csapat szombaton még két mérkõzést játszik, 13 óra 40 perctõl Törökország, 16 óra 30 perctõl pedig Észtország lesz az ellenfél.

Eredmény
Magyarország – Németország 18-10

Hirdetés