Hirdetés
Archivum

Németország legyõzésével zárta franciaországi tornáját az U16-os válogatott:

:

Hirdetés

Vasárnap délután lezárult a franciaországi Mulhouse városában zajló U16-os felkészülési torna. A záró napon a magyar válogatott 51-44-re legyõzte Németországot.

Az elsõ két játéknapot tekintve a magyar lányok 10 ponttal múlták felül Oroszországot és alulmaradtak Franciaországgal szemben. A németek pedig mindkét találkozójukat elveszítették. A francia csapattal nem voltak egy súlycsoportban, de Oroszországtól úgy kaptak ki, hogy a harmadik negyed végén még 10 pontos elõnnyel rendelkeztek. A vasárnapi találkozót a magyar csapat kezdte jobban, 14-5-re sikerült ellépni hét perc játékot követõen. Az elsõ szakasz végére ugyan felzárkóztak a németek, de így is 14-11-re vezettünk.

A második negyedben ismét a magyar válogatott került nagyobb elõnybe. Végül 16-14 után a félidõig 25-17-es vezetésre tettünk szert. A harmadik etapban is hasonló mederben zajlott a küzdelem. Elõbb riválisunk 33-30-ra felzárkózott, majd innen a játékrész végére 37-32-nél ismét sikerült növelni a különbséget. A németek a lepattanókat jobban szedték, viszont válogatottunknak kevesebb eladott labdája és több szerzett labdája volt. Ezekbõl pedig eredményesnek bizonyultak a magyar lányok.

A mérkõzésbõl kicsivel több, mint 5 perc volt hátra, amikor 38-36-ra feljöttek a németek. Innen viszont három nagyon szép triplával 9-0-s sorozatot csináltak a mieink, ami el is döntötte a gyõztes kilétét. A magyar csapat végül 51-44-es sikert ünnepelhetett, amivel a második helyen zárt Franciaország mögött. Minõségi ellenfelek ellen egy értékes tornát zárt válogatottunk, mely a hétfõi hazaérkezést követõen szerdán folytatja a munkát Székesfehérváron.

Eredmény
Magyarország – Németország 51-44 (14-11, 11-6, 12-15, 14-12)

Statisztika

Hirdetés