Hirdetés
3x3

Németország lesz a rivális az olimpiai kvótáért:

:

Fotó: Girgász Péter / MKOSZ

Hirdetés

A magyar válogatott Debrecenben 19 óra 5 perctől Németországgal mérkőzik a 3×3-as olimpiai selejtező elődöntőjében. A győztes olimpiai kvótát szerez, de a vesztes sem veszíti el az esélyét, 20 óra 55 perctől vívhat még egy mérkőzést az olimpiáért.

A mieink óriási csatában jutottak a legjobb négy közé Debrecenben. Kiss Virág nyolc, Böröndy Vivi öt, Szabó Fanni kettő és Papp Dia egy pontot szerzett a csehek 16-9-es legyőzése során. Az egypontosokat tekintve 26 kísérletünkből 10-et értékesítettünk, a duplákat nézve 4-ből 1-et. A lepattanócsatát 25-19-re megnyertük és kevesebb eladott labdánk volt. A számok azonban egy dolog, a magyar csapat egységesen küzdve és fókuszáltan kosárlabdázott. Döntő pillanatokban mindig jött egy-egy villanás és ez a legfontosabb erény. Ha ebben a mederben tudjuk folytatni, akkor egy meccsen bárki ellen lehet esély.

A németek a saját negyeddöntőjükben hosszabbításra kényszerültek, de Sonja Greinacher vezetésével behúzták a győzelmet Japán ellen. Érdekesség, hogy ez már a második hosszabbításuk volt ezen a tornán. Az elsőt szombaton vívták a lengyelekkel és 20-18-ra nyerték. A német gárda Luana Rodefeld, Marie Reichert, Sonja Greinacher és Svenja Brunckhorst összeállításban érkezett a tornára. Ők a tavalyi Európa-bajnoki negyeddöntős gárdájukhoz képest hármat cseréltek. Ettől függetlenül nem lehet azt mondani, hogy ez a 3×3 számára egy ismeretlen sor. Sőt…

Fotó: FIBA.Basketball

Greinacher, Brunckhorst és Rodefeld már a 2021-es Eb-döntős alakulatban is ott volt. Érdekesség, hogy azon Európa-bajnokság negyeddöntőjében a mieinket múlták felül. A németek szintén második olimpiai selejtezőjüket teljesítik idén tavasszal. A Debrecenben is látható négyessel szerepeltek Japánban, ahol az elődöntőig meneteltek. Ott Kanada állította meg őket.

A debreceni tornán a négy meccsükön Greinacher 25, Brunckhorst 18, Reichert 14, Rodefeld 4 pontot szerzett. Greinacher 31 lepattanót gyűjtött és ezzel ebben a mutatóban kiemelkedik a mezőnyből. Csapatszinten a németek 52%-al dobják az egypontosokat, amivel halványan ugyan, de jobbak a mieinknél. Érdekesség, hogy mindkét csapat hét duplát értékesített a tornán, de amíg nekünk 22, addig a németeknek 36 (!) kísérletre volt ehhez szükség.

Csapatszinten mi szedtük a több lepattanót. Ez abból adódik, hogy náluk a társak többet tesznek ilyen téren hozzá Kiss Virág mellett, mint a németeknél Greinacher mellé a társai. Virág és Greinacher csatája kifejezetten pikáns lesz, ahogy az egész mérkőzés is. Rangozhatnánk ezt még oldalakon át, de a lényeg: aki nyer, már biztosan ott lesz az olimpián.

ÉLŐ KÖZVETÍTÉS

Hirdetés