Hirdetés
3x3

Németország nyerte a FIBA 3×3 Women’s Series poitiers-i állomását:

:

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés

Szerdán este lezárult a FIBA 3×3 Women’s Series idei második versenye, melynek a franciaországi Poitiers adott otthont. A tornát Németország nyerte, a magyar válogatott a negyedik helyen zárt.

Mint ismert, a szerdai játéknapon válogatottunk a negyeddöntőben remek játékkal 21-15-re verte Svájcot, majd az elődöntőben 18-7-re alulmaradt Németországgal szemben. A másik ágon USA 21-8-ra kiütötte Izraelt. A finálét így Németország és USA vívta.

A döntőben Németország 21-17-re győzte le az Egyesült Államokat. Szinte végig kézben tartotta az irányítást a német gárda. Az amerikaiak vezettek még 3-1-re, de onnan 10-2-vel 11-5-re fordítottak a németek. A hajrában 18-16-nál volt egy amerikai felzárkózás, de fordítani nem tudtak. A mérkőzést lezáró 21. pontot Sonja Greinacher szerezte, akit később a torna legértékesebb játékosának (MVP) is megválasztottak.

A FIBA 3×3 Women’s Series a hétvégén Ulánbátorban, Mongólia fővárosában folytatódik. A magyar válogatott legközelebb Bordeaux-ban lép pályára. Azt a versenyt július 6-án és 7-én rendezik. Németország eddig mindkét idei seregszemlét megnyerte a sorozatban.

Végeredmény – FIBA 3×3 Women’s Series Poitiers

1. Németország
2. USA
3. Izrael
4. Magyarország
5. Svájc
6. Olaszország
7. Bordeaux Ballistik (FRA)
8. Törökország
9. EXEWING (JPN)
10. Csehország
11. Lettország
12. Szlovákia

Hirdetés