Hirdetés
Archivum

Németországba utazik a VBW CEKK Cegléd:

:

Hirdetés

Az Európa Kupa 4. fordulójában a VBW CEKK Cegléd Németországban a Rutronik Stars Keltern vendége lesz. Egy önbizalom növelõ eredmény fontos lenne a CEKK számára.

Az õszi idõszak nem sikerült a várakozások szerint Cegléden. Az Európa Kupában a három vereség elõzetesen is benne volt, de a bajnoki szereplést tekintve komoly lépéshátrányba került az együttes az 1/6-os mutatójával. Az EK-csoportban a két francia rivális más célokért, más dimenzióban dolgozik. A továbbjutási esélyek így gyakorlatilag már csak minimálisak. A Keltern ellen viszont október közepén kifejezetten jó meccset hozott a CEKK. Talán az egész õsz legjobb produkciója volt az, így a visszavágó is adhat reményt. Peter Jankovic és stábja biztosan mindent megtett annak érdekében, hogy javuljon a versenyképesség. Egy sikerélmény az önbizalomnak is jót tehetne.

Az októberi találkozón két olyan gárdát ismertünk meg, melyek tudásban, szerkezetben, sõt még rotációs lehetõségekben is nagyon közel állnak egymáshoz. Nem véletlen, hogy a 81-80-as német siker alkalmával 7 pontnál nagyobb differencia egyik oldalra sem alakult ki. A Cegléd azon az estén közel 50%-al dobott mezõnybõl, 38-36-ra nyerte a lepattanócsatát. Összejött 9 szerzett labda, 17 gólpassz és erre mindössze 13 eladott labda jutott. Ha ezeket az erényeket a Cegléd tudná tovább fokozni, akkor eredményességben is hamar megszülethetne a várt áttörés. Elsõsorban védekezés terén akadt több probléma Cegléden. A bajnokságban átlagban 79, az Európa Kupában pedig 83 pontot kapott a csapat. Hiába vannak a támadójátékot tekintve nagyon komoly potenciállal rendelkezõ játékosok a keretben, így nehezebben tudnak érvényesülni. Tanulságos lesz figyelni, hogy a ceglédi mutatók miként alakulnak a meccsen.

Hirdetés