Hirdetés
Magyarország

Németországban szerepel a Szekszárd:

:

Hirdetés

Csütörtökön 19 órától a német Rutronik Stars Keltern otthonában zárja az Európa Kupa csoportkörét az Atomerőmű KSC Szekszárd.

A szekszárdiak múlt héten matematikailag biztosították helyüket a rájátszásban. A tét azonban most legalább akkora, miután egy újabb sikerrel első körös kiemelést szerezhetne Zeljko Djokic együttese. Nem változott a lebonyolítás a korábbi évekhez képest. Az Európa Kupa rájátszás 24 csapattal indul, melyből a nyolc legjobb mutatóval rendelkező az első körben kiemelt, tehát nem kell pályára lépnie. Ez komoly lépéselőny és szakmailag is nagy segítség. A play-off első körének játéknapjai ugyanis december 18-19. és január 8-9., amik igen leterhelt időpontok. Nehéz ilyenkor formába tartani a csapatokat, nem véletlen, hogy minden évben voltak eddig meglepetések ebben a szakaszban.

Ahhoz, hogy könnyebb legyen a Szekszárd élete, nyerni kell Németországban. Bár a két csapat őszi találkozása alkalmával 83-48-as sikert arattak a mieink, a mostani túra nehezebbnek ígérkezik. A legutóbbi két meccsét a Keltern megnyerte az EK-ban és veretlenül vezetik hazájuk bajnokságát. A statisztikák azt mutatják, hogy a novemberi időszakra egy kicsit rendezték a sorokat.

A Szekszárd a múlt héten a második negyedtől dominálva a Herner TC-t simán verte, utána viszont a Csata otthonában alulmaradt. A németek ellen jól pörögtek támadásban Zeljko Djokic tanítványai. A közel 50%-os mezőnymutatót, a hét triplát, a 22 gólpasszt vagy éppen a 30 gyorsindításos pontot is ki lehetne emelni. A Csata ellen ezek az erények kevésbé érvényesültek. Becsülettel küzdött a Szekszárd és többször visszajött 10 pont körüli hátrányból, de a triplamutató (23-ból 4 lett sikeres), a 10 kihagyott büntető és a döntő pillanatban eladott labdák, megbosszulták magukat.

A Keltern kapcsán sok újdonságot nem lehet írni a korábbi bemutatók után. Rendelkeznek a német szinthez képest erős kezdővel (Jasmine Thomas, Ilze Jakobsone, Andrijana Cvitkovic, Brittany Brown, Shequila Joseph), de rutinos játékosokat tekintve szűkösebbek a rotációs lehetőségeik. Azokkal az erényekkel, amiket eddig mutatott nemzetközi porondon a Szekszárd, idegenben is nyílhat esély.  Az egész mezőnyt nézve a 10. legtöbbet lepattanót szedő csapat a KSC és erre jön a kiváló védekezés. Eddig egyszer kapott 61 pontnál többet a csapat, a rosszul sikerült belgiumi fellépés alkalmával. Nagy lehetőség előtt áll a Szekszárd arra, hogy első körös kiemelést szerezzen.

Fotó: FIBA.Basketball – Jantner Zsolt

Hirdetés