Hirdetés
Magyarország

Németországban szerepel a Szekszárd:

:

Hirdetés

Csütörtökön 19 óra 30 perctől a Herner TC vendége lesz az Európa Kupában az Atomerőmű KSC Szekszárd.

A Szekszárd múlt héten győzelemmel kezdte az Európa Kupa szereplését. A belga Basket Hema elleni 59-55-ös siker fordulatos küzdelem végén született meg. A KSC 19 ponttal is vezetett Ivana Dojkic klasszis teljesítményére építve. A vendégek felzárkóztak, de a hajrából a magyar csapat jött ki győztesen. A KSC ezt követően a hétvégén a PINKK ellen érvényesítette a papírformát 95-61-es sikerrel. “Ami nagyon tetszett, hogy mindenki aki pályára lépett, hozzá tudott tenni valami pozitívat a játékunkhoz.Így kell igazi csapatmunkában kosárlabdázni. Nehéz úgy játszani, hogy nem komplett a csapat, de ma ez is sikerült, szép győzelem lett a vége. Az is célunk volt, hogy egy kicsit levegyük a lányok válláról azt a nyomást, ami az Európa-Kupa meccsünkön végig érezhető volt. Ezt is sikerült megoldani.” – mondta a mérkőzés után Zeljko Djokic vezetőedző.

Fotó: Atomerőmű KSC Szekszárd

A szombati bajnoki mérkőzés kapcsán a 26 gólpassz és a 15 szerzett labda mutatja a támadás és a védekezés összhangját. Ezen felül a 41 lepattanót kell kiemelni, ami 21 védő – és 20 támadólepattanóból állt össze. Tekintve, hogy a német rivális domináns magas posztokon, ez nagy fegyvertény lehet. A Herner az idei hat tétmeccséből négyet megnyert. A bajnokságban két vereségük van, közte a Kelterntől rangadón. Az Európa Kupa nyitó fordulójában szintén összecsapott a két német élcsapat, akkor a Herner 79-65-ös győzelmet aratott. A 19 egységig jutó Adelina Abaiburova és Jordan Frericks 14 pont, 13 lepattanós dupla-duplájával hozták a sikert a tavalyi bajnoki döntőbeli ellenfelük felett. Azon a találkozón 9 triplát értékesítettek és 40-36-ra hozták a lepattanócsatát.

A csapatbemutatónkban kiemeltük, hogy tavasszal egy emlékezetes döntő párharc végén a Herner TC 3-2-re felülmúlta a Rutronik Stars Keltern-t és ezzel elhódította a trófeát. A tavalyi sikercsapat vázát sikerült együtt tartani. Még két amerikai légiós, Jordan Frericks és Drew Sannes is maradt. Szintén elkötelezte magát a folytatás mellett a hollandok nagy tehetsége, Laura Westerik, de az egyre eredményesebb korosztályos német válogatottak tehetségeivel is rendelkeznek. Ide tartozik Sarah Polleros vagy Laura Zolper. A nemzetközi szereplés jelentette terheléshez megerősítették a csapatot egy igazi nemzetközi sorral. A svéd Matilda Claesson, az orosz Adelina Abaiburova, a szerb Ivana Brajkovic, a skót Kennedy Leonard, a szlovén Eva Rupnik és a német válogatott 32 éves centere Katharina Fikiel az érkezők.

Hirdetés