Hirdetés
Archivum

Németországgal lett teljes a legjobb négy mezõnye az U18-as Eb-n:

:

Hirdetés

Csütörtökön rendezték a legjobb négy közé jutásról döntõ találkozókat az U18-as A-divíziós Európa-bajnokságon. A játéknap negyedik negyeddöntõje során Németország 72-44-re legyõzte Csehországot. A fináléba kerülésért a németek a lettekkel mérkõznek.

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball

Egyoldalú összecsapás kerekedett, melyen a németek végig kézben tartották az irányítást a nagyot küzdõ, de sokat hibázó csehekkel szemben. Négy perc elteltével 7-6-ra vezettek a csehek, de innen az elsõ szakasz végére 20-12-re elléptek a németek. A második etapban a 10 pontot is átlépte a különbség, a cseheknek azonban még akadt egy felzárkózásuk. Egészen 3 egységre megközelítették a németeket, akik a félidõben is mindössze 34-28-ra vezettek.

A döntést a harmadik negyed hozta el. A két csapat között 42-35-ig nem alakult ki igazán nagy differencia. Innen azonban a német gárda 10-1-es sorozattal zárta a játékrészt. A záró szakasznak 52-36-ról vágtak neki a felek és itt már nem volt kérdés a gyõztes kiléte. A sérülése után újra csúcsformában játszó Nyara Sabally 16 ponttal és 14 lepattanóval dupla-duplát ért el. Az utolsó percekre elfáradtak és szétestek a csehek, így alakult ki a végeredményben megjelenõ óriási különbség.

A német gárda továbbjutása azt jelenti, hogy a magyar válogatott alapcsoportjából három együttes is kivívta a legjobb négy közé kerülést. A mieink mellett Lettország és Németország.

Eredmény
Németország – Csehország 72-44 (20-12, 14-16, 18-8, 20-8)

Statisztika

Hirdetés