Hirdetés
3x3

Németországgal mérkőzik a negyeddöntőben a 3×3-as válogatott:

:

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés

Szombaton magyar idő szerint 10 óra 25 perctől Németországgal vív negyeddöntőtőt a FIBA 3×3 Women’s Series idei negyedik állomásán a Jáhni Zsófia, Révész Boróka, Tenyér Zsófia és Tóth Orsolya összeállítású magyar válogatott.

A litvániai Klaipedában zajló erőfelmérőn a mieink a csoportkört 1 győzelemmel és 2 vereséggel zárták. Válogatottunk 15-10-re maradt alul Izraellel szemben, majd  22-6-os vereséget szenvedett Spanyolországtól. Végül óriási izgalmak közepette, Ausztria hosszabbításos 13-12-es legyőzésével jutott tovább válogatottunk. A magyar válogatott keretét nézve a 14 pontos Jáhni Zsófia volt a legeredményesebb a csoportkörben. Tóth Orsolya 8, Tenyér Zsófia 4, Révész Boróka 3 pontot ért el.

Fotó: FIBA.Basketball

A csoport harmadik helyéről a másik négyes másodikja, jelen esetben  Németország lesz a rivális. A csoportkörben az Egyesült Államoktól 16-12-es vereséget szenvedtek. A házigazda Litvániát 13-12-re, míg Lengyelországot 18-13-ra múlták felül a németek. A statisztikai összehasonlítás terén elmondható, hogy a dobószázalékot kivéve (35% – 53% az arány) nagy különbségek a magyar és a német csapat között nincsenek.

A németek 14.3, a mieink 14 lepattanót átlagolnak. Eladott labdák tekintetében a németeknek 7.3, míg a magyar lányoknak kereken 8 az átlaguk. A németek egy kicsit nagyobb hangsúlyt fektetnek a kétpontos dobásokra. A támadásaik 27%-t fejezték be ezzel, míg a mieink a támadások 18%-át. Egyik sem nagy arány, elég csak a litvánok 55%-ára vagy az amerikaiak 47%-ára gondolni.

Fotó: FIBA.Basketball

A németek Svenja Brunckhorst és Sonja Greinacher személyében a grazi olimpiai selejtezős csapatukból két játékost tartottak meg. Rutinos a keretük, Stefanie Grigoleit csatlakozott be a grazi együtteshez. Ő egy 31 éves válogatott játékos, aki már 2016-ban is szerepelt felnőtt 3×3-as tornákon. A csapat negyedik tagja Luana Rodefeld, aki Brunckhorst és Greinacher társaságába a legutóbbi franciaországi FIBA 3×3 WS versenyen is ott volt. Akkor a németek az olimpiai résztvevő Mongóliát verték és elbuktak két szoros csatát. A franciáktól 14-12-re, a románoktól 14-13-ra kaptak ki.

A német keretben igencsak megoszlottak a terhek a pénteki játéknapon. USA ellen a 7 pontos Luana Rodefeld volt a legeredményesebb. A litvánok legyőzésekor 8 ponttal Sonja Greinacher remekelt. A lengyelek felett aratott siker alkalmával 7 ponttal Svenja Brunckhorst volt a legeredményesebb. Csapatszinten 14.3 pontot átlagoltak. A dobásaikat 53%-kal értékesítették, amivel Spanyolország és USA mögött a harmadik legjobbak. Összességében elmondható, hogy elsősorban a nagyobb mérkőzéstapasztalat szól a német válogatott mellett. Ugyanakkor a hosszabbításos siker élménye és a kiváló csapatmunka a magyar válogatott számára is kínál esélyt.

ÉLŐKÉPES KÖZVETÍTÉS ITT

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés