Hirdetés
Archivum

Németországot is megszorongatta az U16-os válogatott:

:

Hirdetés

A magyar válogatott kifejezetten szoros mérkõzést játszott a jó erõkbõl álló német együttessel az U16-os A-divíziós Európa-bajnokságon. Végül a németek 72-63-as gyõzelmet arattak.

Fotó: FIBA

Fotó: FIBA

A veretlen német válogatott várt a csoportkör utolsó fordulójában az U16-os válogatottra. Korosztályos szinten kifejezetten rutinosnak számít ez a német gárda, akik Spanyolországot is megverték egy hosszabbításos meccsen. A találkozó elsõ magyar pontja Angyal Barbara nevéhez fûzõdött és ekkor még 2-2 állt az eredményjelzõn, de a folytatás a németeknek sikerült jobban. Az elsõ 5 percben 9-2-re elléptek. Dúl Panka triplájával kezdtük meg a felzárkózást, 15-5-nél azonban elérte a 10 pontot a differencia. A negyedet végül Angyal hármasa zárta, így 15-8-as állást regisztrálhattunk 10 perc után.

Fotó: FIBA

Fotó: FIBA

A második szakasz elején Angyal folytatta jó sorozatát, mellette pedig Horváth Fruzsina is betalált, így 15-14-re zárkóztunk fel. Wentzel Nóra ziccerével pedig 16-15-re fordítottunk is. Ez összességében egy 8-0-s széria volt. A németek idõkérés után támadásban rendezték a soraikat, két középtávoli és egy tripla is utat talált a gyûrûbe a részükrõl. Ez az a dobóforma volt, amivel az elsõ két meccsüket is megnyerték. A félidõ utolsó három percébe érkezve Angyal Barbara kisebb sérülése miatt állt a játék. A bokája fordult ki egy ütközés után, de nem volt súlyos és már a nagyszünet elõtti utolsó percben visszatérhetett. A németek nagy lendülete egészen 36-24-ig tartott. A félidõt Kovács Kitti 2+1-es helyzete zárta, amivel 36-27-re zárkóztunk fel.

A félidei statisztika nagy különbségrõl nem árulkodott. A németek egy-egy extra dobás hozta az elõnyt számukra. A harmadik negyed is hasonló mederben folytatódott. Mezõnyben kiegyenlített küzdelem zajlott 5-8 pontos német elõnnyel. 43-35 után Mányoky Réka és Horváth Fruzsina 43-39-re felhozta a magyar csapatot, de erre jött egy újabb extra tripla a riválisunktól. Ugyanazt láthattuk négy perccel késõbb is, amikor 49-43-re kapaszkodtunk fel Mányoky újabb találata után, de egy triplával ismét 9 ponttal mentek a németek. Letámadással sikerült zavart okoznunk, jöttek a szerzett labdák is ebben a periódusban. Elõbb Varga Alíz volt eredményes, majd Mányoky triplája is célt ért. Így 52-48-ra zárkóztunk fel.

Fotó: FIBA

Fotó: FIBA

A záró szakaszban is többször nyúltunk a letámadás eszközéhez. Sikerült is megzavarni a németeket. 58-52 után Angyal, Dúl és Kovács találataival 58-58-nál egyenlítettünk. Erre azonban triplával válaszolt riválisunk, majd büntetõbõl növelték az elõnyüket. 65-60 után Dúl Panka sikeres távoli kísérlete tette szorossá az utolsó másfél percet, de amikor erre is érkezett válaszul egy német hárompontos, lényegében 68-63-nál eldõlt a gyõztes kiléte. Az utolsó percben egy ziccer és két büntetõ alakította ki a végeredményt. Válogatottunk szervezett, jó játékkal, remek egyéni teljesítményekkel a tapasztaltabb német csapatot is meg tudta szorongatni. Folytatás szerdán a nyolcaddöntõben, melynek menetrendje és párosításai az esti órákban válnak véglegessé.


Eredmény

Magyarország U16 – Németország U16 63-72 (8-15, 19-21, 21-16, 15-20)

Statisztika

Hirdetés