Hirdetés
Magyarország

Nemzeti Kosárlabda Akadémia: a junior lányok fontos győzelmet arattak a Vasas ellen:

:

Fotó: ratgeberakademia.hu

Hirdetés

Jó passzban volt az NKA Universitas PEAC II a MAFC elleni hazai bajnoki előtt az amatőr női NB I. Piros csoportban, hiszen zsinórban négy győzelemnél járt – az volt a kérdés, meglesz-e az ötödik. Meglett, mert bár a mérkőzés nem úgy indult, ahogy a pécsiek szerették volna, a folytatásban rátaláltak a megfelelő ritmusra. A nagyszünetben már náluk volt az előny (44-35), amit aztán az utolsó negyedben tekintélyesre tudtak duzzasztani: ezt a tíz percet 14 pontos különbséggel nyerték meg, s ennek köszönhetően 85-66-os győzelmet arattak.

A pécsi lányok ezen a meccsen nagyon jól dobtak távolról, összesen tizennégy triplát szereztek! Ráadásul jó százalékkal tüzeltek, Orbán Alexandra például 3/3-mal zárt.

NKA Universitas PEAC II–MAFC 85-66 (20-21, 24-14, 15-19, 26-12)

NKA Universitas PEAC II: Laczkó 19/9, Bojtár Boglárka 12/6, Nagy R., Selcova 19/9, Olawuyi 10. Csere: Kötő 6/6, Csényi 8/3, Orbán 11/9, Tőczik, Varga N., Szantner Sz. Vezetőedző: Vilipics-Kmézics Daliborka.

A junior leány rájátszás utolsó fordulójában a Vasas volt az NKA Pécs U18 vendége, s a házigazdáknak győzniük kellett annak érdekében, hogy a második helyen zárjanak. Ahogy az várható volt, szoros, izgalmas, nagy csatát vívott egymással a két csapat, a harmadik negyed végéig egyik sem tudott jelentős előnyre szert tenni: az utolsó felvonás előtt teljesen nyílt volt a meccs, 50-49-re vezetett az NKA Pécs. Az utolsó tíz perc azonban abszolút Nagy Rékáéké volt, akik nagyot hajráztak, ebben a periódusban kiválóan védekeztek, nyomás alatt tartották a vendégeket, ennek köszönhetően pedig végül 72-59-es győzelmet arattak.

Döcögősen indult számunkra a mérkőzés, kicsit álmosan kezdtünk, nem volt meg a kellő keménység a játékunkban. A második negyedben már megtaláltuk a ritmusunkat, és a védekezésünk is agresszívebb lett, bár ma is voltak gondjaink a kizárásokkal. Dobtunk tizennégy triplát, ez is döntő tényező volt a javunkra. Nagyon fizikális mérkőzést játszottunk, a végeredmény kicsit csalóka, nem mutatja mekkora küzdelem folyt a pályán. Örülök a sikerünknek, mert egy tapasztalt csapatot győztünk le. Ez a meccs nagyon jól szolgálta a junior döntőre való felkészülésünket. Gratulálok a lányoknak, ismét nagyot küzdöttek!

– nyilatkozta Vilipics-Kmézics Daliborka, vezetőedző.

Fotó: ratgeberakademia.hu

NKA Pécs U18–Vasas Akadémia A 72-59 (9-8, 18-17, 23-24, 22-10)

NKA Pécs U18: Laczkó 12/6, Rátkai 13/9, Nagy R. 15/6, Orbán 3, Olawuyi 8. Csere: Tőczik 10/6, Szakolczi 9, Halmágyi Kata, Varga N. 2. Vezetőedző: Szentpáli Gergő.

Nagyon szépen dolgozott az NKA Pécs U17-es csapata a szegedi mérkőzésén, az első három negyed során tízpontos előnyt épített fel. A záró felvonást ugyan a házigazdák nyerték meg, de arra nem volt esélyük, hogy fordítsanak.

Gratulálok a lányoknak a győzelemhez! Nagyon örülök annak, amit védekezésben láttam. Rengeteg hibára tudtuk kényszeríteni a Vasast, negyven percen keresztül nagy nyomás alatt tartottuk őket, a szerzett labdáinkból dobott könnyű kosaraink kulcsmomentumok voltak. Kevesebb, mint egy hónap múlva feldobják a labdát az országos döntőn, innentől már csak erre fókuszálunk, keményen fogunk dolgozni, hogy elérjük céljainkat!

– értékelt Szentpáli Gergő, vezetőedző.

Fotó: ratgeberakademia.hu

Szegedi KE A–NKA Pécs U17 70-75 (15-16, 22-27, 14-18, 19-14)

NKA Pécs U17: Piukovits 19, Küllős 6/3, Subotic 1, Halmágyi Kitti 12, Árvai 17/3. Csere: Bikicki 2, Bojtár Bettina 4, Bercsi 4, Felső 5, Kropp 5/3, Kilián. Vezetőedző: Eördögh Edit.

A Nemzeti Kosárlabda Akadémia U12-es és U10-es leány csapata is tornagyőztes lett a Boszniában, Banja Lukán megrendezett nemzetközi viadalon! Az U12-eseknél Jakapovics Janát, az U10-eseknél Hartung Zoját választották az NKA Pécs legjobbjának.

Remek gyakorlási lehetőség volt ez a mérkőzés kadett csapatunknak a döntő előtt, egy jó szerkezetű és fizikális együttes ellen tudtunk játszani. Kellően gyorsak és agresszívak voltunk, amihez remek csapatjáték párosult, és bár voltak hullámvölgyek a játékunkban, a végjátékban fegyelmezetten és nagyon okosan kosaraztunk.

– fogalmazott Eördögh Edit, vezetőedző.

Fotó: ratgeberakademia.hu

KK Kozara–NKA Pécs U12 11-78

NKA Pécs U12: Husznai 6, Lamperth 4, Obert 4, Reil 4, Vasvári 2, Bencze 4, Sárdy 9/3, Kerekes-Óbert 2, Jakapovics 20, Szakács 3, Szebényi 6, Tóth 16. Edzők: Sellei Dalma, Hujber Éva, Hegedüs Rebeka.

OKK Feniks-Igokea–NKA Pécs U12 22-52

NKA Pécs U12: Jakapovics 12, Husznai 10, Szebényi 7, Sárdy 6, Bencze 5, Lamperth 5, Szakács 4, Tóth 2, Vasvári 1, Kerekes-Óbert, Obert, Reil. Edzők: Sellei Dalma, Hujber Éva, Hegedüs Rebeka.

Szenzációs három napot zártunk, a gyerekek olyan élményeket kaptak, amiket még évek múlva is emlegetni fognak! Megismerkedhettek egy másik kultúrával, nem csak kosárlabda szempontjából, hanem a mindennapokban is. A pályát felszántották mindkét mérkőzésen, az ellenfelet nem kímélve harcoltak és küzdöttek. Nagyon örülünk, hogy sikerült megnyernünk a tornát, de ennél is fontosabb, hogy csapatként mennyire összekovácsolódtunk. Szeretnénk külön kiemelni Jakapovics Janát, aki a csapatunk legjobbja lett, és mindkét mérkőzésen kiemelkedő teljesítményt nyújtott. Gratulálunk a lányoknak, büszkék vagyunk rájuk!

– étékelt Sellei Dalma, az U12-es csapat vezetőedzője.

Fotó: ratgeberakademia.hu

OKK Feniks-Igokea–NKA Pécs U10 18-70

NKA Pécs: Zalay 5, Kövecs 3, Hartung 23, Dömse 8, Djokics 10, Ungvári 6, Győző 4, Lévay 4, Somogyi 7. Vezetőedző: Anitics Lívia.

NKA Pécs U10–KK G-STARS 45-12

NKA Pécs U10: Zalay 3, Kövecs, Hartung 15, Dömse 4, Djokics 2, Ungvári 1, Győző 10, Lévay 6, Somogyi 4. Vezetőedző: Anitics Lívia.

Először voltunk kétnapos tornán, és most jártunk először külföldön is. A lányok csillagos ötösre vizsgáztak minden téren! Volt pár szabály a pályán és a pályán kívül is, ezeket nagy igyekezettel betartották. Jó volt látni, hogy hamar összebarátkoztak a hazai és más csapatok játékosaival, beszélgettek, a tolmácsolásban Djokics Anna segédkezett.

– nyilatkozta Anitics Lívia, az U10-es csapat vezetőedzője.

Hirdetés