Hirdetés
Magyarország

Nemzeti Kosárlabda Akadémia: hideg fejjel és forró szívvel játszottak a kadett lányok Sopronban:

:

Fotó: ratgeberakademia.hu

Hirdetés

A tabella második helyén álló Vasas Akadémia II együttesét fogadta az amatőr női NB I. Piros csoportjában az NKA Universitas PEAC II. Nagyon jól kezdtek a házigazda pécsiek, az agresszív védekezésük hatásos volt, ennek köszönhetően a nagyszünetben 13 ponttal, 39-26-ra vezettek. Kiválóan dolgoztak a folytatásban is, nem engedték, hogy lendületbe jöjjenek a vendégek, s a harmadik negyedben tovább növelték az előnyüket.

NKA Universitas PEAC II–Vasas Akadémia II 76-61 (20-10, 19-16, 22-19, 15-16)

NKA Universitas PEAC II: Bojtár Boglárka 13/6, Csényi 5/3, Selcova 24/12, Halmágyi Kata 4, Olawuyi 18. Csere: Nagy R. 6/6, Orbán 2, Tőczik 2, Szantner Sz. 2. Vezetőedző: Vilipics-Kmézics Daliborka.

A tabella második helyén álló Vasast sikerült magabiztosan legyőznünk egy nagyon jó iramú mérkőzésen. Végig vezettünk, és kontroll alatt tartottuk a pályán történteket. Az első félidőben agresszíven védekeztünk, szerintem ez volt a kulcsa a mai győzelmünknek. Ehhez párosult, hogy ismét jól dobtunk, kilenc triplánk is betalált. Kipróbáltunk új dolgokat, ezek is sikerültek. Egy kicsit sajnálom az utolsó negyedet, itt a végén kifogytunk az energiánkból, elfáradtunk, de így is csoda ez az eredmény. Mindenki nagyot harcolt, és a maximumot nyújtotta.

– nyilatkozatva Vilipics-Kmézics Daliborka, vezetőedző.

Fotó: ratgeberakademia.hu

 A kadett bajnokság rájátszásának utolsó mérkőzését Sopronban vívta az NKA Pécs. Eördögh Edit csapata győzni akart, hogy ennek köszönhetően megszerezze az első helyet a Piros csoportban! Ennek megfelelően kezdtek a vendégek, nagyon okosan és higgadtan játszottak, az agresszív védekezésnek köszönhetően sok labdát szereztek, a félidőben már 16 ponttal vezettek. A nagyszünet után is a helyén volt a szívük, egy pillanatig sem hagyták levegőhöz jutni a hazai csapatot. A hiányzók ellenére nagy energiával és agresszivitással játszott az NKA Pécs, így megérdemelt győzelmet aratott!

A pécsieknél többen is remekeltek, Rátkai Eszter nagyszerűen irányított, tripla-dupla közeli mezőnymunkájával (25/6 pont, 11 gólpassz, 8 kiharcolt fault), 43-as VAL-mutatójával kiemelkedett a mezőnyből. Sokat tett a közösbe Küllős Kíra (14/6 pont, 6 lepattanó, 4 gólpassz) és Bercsi Luca (12 pont, 5 lepattanó, 6 szerzett labda, 4 gólpassz) is, mindketten 21-es VAL-mutatóval zártak.

Darazsak Sportakadémia A–NKA Pécs U16 74-88 (10-23, 24-27, 18-23, 22-15)

NKA Pécs U16: Rátkai 25/6, Küllős 14/6, Szakolczi 11, Halmágyi Kitti 11, Bercsi 12. Csere: Piukovits 7/6, Subotic, Felső 6, Jónás 2, Bojtár Bettina. Vezetőedző: Eördögh Edit.

Gratulálok a csapatnak a nagyszerű győzelemhez, hiszen ma igazán megmutatta, hogyan kell hideg fejjel és forró szívvel játszani! Nagyon okosan és fegyelmezetten, igazi csapatként, egymásért küzdve és egymást kiszolgálva játszottak a lányok, ma tényleg kiadtak magukból mindent. Az igazi erősségünk az alázatos csapatjáték volt, hiszen öt játékosunk is tíz pont fölé került, és kiosztottunk huszonnégy gólpasszt. Aki pályára lépett, mind hozzá tudott tenni valami pluszt! Rengeteget edzettek, fejlődtek és tanultak a lányok az elmúlt hónapokban, és mindennek köszönhetően kiharcolták, hogy első helyről várhatják az országos döntőt.


– fogalmazott Eördögh Edit, vezetőedző.

Fotó: ratgeberakademia.hu

 A Nemzeti Kosárlabda Akadémia serdülő U13-as leány csapata a Basketgirls Superchallenge-en vett rész.

Csata DSE–NKA Pécs U13 79-57 (21-11, 12-17, 22-9, 24-20)

NKA Pécs U13: Kilián 6, Tálosi 16, Nyikos 17/3, Kis 11, Bakai 4, Mester 2, Majorosi, Nagy-Bán, Tóth, Horváth, Boljos, Fekete. Vezetőedző: Hengán Hunor.

NKA Pécs U13–Zsíros Akadémia 51-49 (15-16, 10-13, 14-8, 12-12)

NKA Pécs U13: Tálosi 14, Kilián 8, Fekete 2, Nyikos 15/6, Boljos 2, Kis 6, Mester 2, Majorosi 2, Horváth, Tóth, Nagy-Bán, Bakai. Vezetőedző: Hengán Hunor.

Örültünk annak, hogy az utolsó mérkőzésen győztünk, de sajnos ebből a meccsből sok pozitívumot nem lehet kiemelni. Abszolút nem tartottuk be a támadásbeli alapelveinket, védekezésben pedig sok nehézséget okozott az üres elzárások és handoffok védése. Ezzel ellentétben a Csata elleni mérkőzés nagyon hasznos volt, mindenki megtapasztalhatta, hogy egyszerű alapelveket követve riválisai tudunk lenni az ellenfélnek, így a harmadik negyedre három pontra fel tudtunk zárkózni. Sajnos hullámzó teljesítménnyel ennél többre nem vagyunk képesek. Remélem, mindenki megjegyezte, hogy amikor sikerült tartanunk magunkat a mérkőzés elején lefektetett szabályhoz, miszerint nem kaphatunk hét pontnál többet a festékből, akkor képesek voltunk dominálni és megnyerni a negyedet. Gratulálok a lányoknak az egész heti munkájukhoz!

– mondta a találkozókat követően Hengán Hunor, vezetőedző.

 

Hirdetés