Hirdetés
Európa

Nemzeti kupák párharcai és bajnoki rangadók szerte Európában:

:

Hirdetés

Miközben beindult a nagyüzem a nemzetközi kupaporondon, a hétvégén a meghatározó nemzetek hazai küzdelmeiben is érdekes csatákra van kilátás.

Oroszországban a kupa negyeddöntőit rendezik. Légiósok nélkül zajlanak a küzdelmek. A Dinamo Kurszk már korábban lejátszotta a mérkőzését és búcsúztatta a Szpartak Moszvát. Az UMMC Jekatyerinburg pedig november 10-én találkozik az MBA Moszkvával. A hétvégén Dinamo Moszkva – Orenburg és Rosztov – Novoszibirszk párharcok lesznek. Törökországban mindkét Euroligás csapatra komoly feladat vár: Fenerbahce – Hatay és Cukurova – Botas csaták lesznek.

Franciaországban most zajlanak a helyi kupasorozat nyolcaddöntői. Itt a Hainaut Basket – Villeneuve d’Ascq párharc lehet a legérdekesebb. Ugyanakkor most rendezik a Lyon – Bourges rangadót. Ez a párosítás volt a párizsi Szuperkupán. Emiatt halasztották el a bajnoki meccset. Spanyolországban bízhatunk Simon Zsófiáék újabb sikerében. A Valencia – Gernika csata lesz a hétvége rangadója, miközben a Gironának és a Salamancának kötelező a siker. Olaszországban a Schio a Lucca, a Reyer Venezia a Broni vendége lesz. A hétvége legjobban várt meccse a Passalacqua Ragusa és az Allianz Geas Sesto San Giovanni között zajlik majd.

Szlovákiában az MBK Ruzomberok és a Piešťanské Čajky rangadója emelkedik ki. Lengyelországban az Arka Gdynia a Widzew Łódź gárdáját látja vendégül. Gorzów – Wisła Kraków és Artego Bydgoszcz – Ślęza Wrocław csaták is jönnek. Ki kell emelni, hogy rajtol az izraeli élvonal, ahol majd hétről hétre Krivacevic Tijana teljesítményét figyelhetjük.

Hirdetés