Hirdetés
Európa

Nemzeti kupákról és csúcsrangadókról is szól az európai hétvége



:

:

Hirdetés

Női kosárlabda szempontjából a válogatott szünet után rögtön a közepébe vágtak a csapatok. Több nagy figyelemre számot tartó rangadó és a nemzeti kupasorozatok végjátéka határozza meg a hétvégét.

Oroszországban vasárnap lezárul az alapszakasz. Az utolsó forduló csúcsmeccsén az UMMC Jekatyerinburg fogadja a Dinamo Kurszkot. A két csapat decemberi derbijét 21 ponttal nyerte Kurszkban a Jekatyerinburg, így az alapszakasz első helyéhez vasárnap ekkora előnyt kell menedzselniük. Beharangozónk ITT olvasható. A Nagyezsda Orenburg Yvonne Turner sérülése miatt nehéz helyzetben van. Az alapszakaszt a Szpartak Moszkva ellen zárják. A harmadik helyért az egymás elleni összevetés szempontjából 18 pontos előnyt kell tartaniuk. Törökországban a Fenerbahce a Botas vendége lesz, míg az Ormanspor az Izmit alakulatát fogadja. A 18. forduló rangadóját szerdán rendezik, amikor a Galatasaray az extra légiósokat foglalkoztató Elazig csarnokában szerepel.

Spanyolországban Simon Zsófia csapata a Mann Filter Casablanca a Cadi La Seu vendégeként folytatja jó sorozatát. Részletesen ITT írtunk a meccs felvezetéseként. Vasárnap pedig jön a Girona – Salamanca “klasszikusa”, amit bővebben ITT vezettünk fel. Olaszországban is rendeznek egy kiemelt rangadót, amin a Reyer Venezia és a Ragusa, tehát két trónkövetelő küzd meg a minél előkelőbb pozícióért. A címvédő Schio a Battipaglia vendégeként hangolhat az Euroliga folytatásra. Franciaországban új lebonyolítás szerint jön kupa negyeddöntője és elődöntője a hétvégén. Mindhárom Euroligás csapatot láthatjuk. Várakozásainkat röviden ITT vázoltuk.

Szlovákiában a pénteki elődöntők alkalmával vált biztossá, hogy szombaton délután a papírformának megfelelően Rózsahegy – Pöstyén döntő lesz a kupában. Romániában egy hétközi fordulót követően szombaton és vasárnap jön a kupa négyes döntője Sepsiszentgyörgyön. A házigazda nagy favorit. Lengyelországban hétfőn estig tart a 17. forduló, melynek csúcsmeccse a Wisla Krakow és a CCC Polkowice presztízsrangadója. Most nagyobb a különbség a felek között, de a rivalizálás a két klub között még megvan. A Gdyniának a Lublin otthonában oda kell figyelnie. A Wroclaw – Gorzow rangadó érdekes lehet. Csehországban pedig az USK Praha – Slavia Praha és a KP Brno – Ostrava meccseken eldőlhet az első négy hely sorsa.

Hirdetés