Hirdetés
Archivum

Nemzetközi hétvége következik a 3×3-as válogatott számára:

:

Hirdetés

A 3×3-as felnõtt és U23-as válogatott múlt héten kezdte meg a felkészülést Székesfehérváron az MKOSZ Edzõközpontjában. Az elõttünk álló hétvégén pedig már az elsõ nemzetközi erõpróbák várnak a keret tagjaira.

Az összetartással kapcsolatban Károlyi Andrea szövetségi kapitány lapunknak elmondta, hogy az edzésmunka a tervek szerint haladt. Technikai okok miatt a múlt héten szombatra tervezett torna ugyan elmaradt, ezt szerdán pótolták Székesfehérváron. A fenti képek is itt készültek. Ekkor teljesen hivatalos versenykörülmények között a felnõtt az U18-as válogatottakból formált két-két csapat mérte össze az erejét.

Hétvégén a felnõtt válogatott kettéválik. A keret egyik fele Moszkvába utazik, ahol rangos erõfelmérõ vár a lányokra. Május 18-án és 19-én rendezik az orosz fõvárosban a Tinkoff Moscow Challenger versenyt, amely a legnagyobb helyi 3×3-as rendezvény. Az eseményt profi körítés és nagy felhajtás jellemzi. Május 19-én pedig a rendezvény történetében elõször nõi tornát is lebonyolítanak Tinkoff Girl Power néven.

Károlyi Andrea lapunknak elmondta, hogy Moszkvába Medgyessy Dóra, Theodoreán Alexandra, Ruják Nóra és Bozóki Bettina utazik. Komoly mezõny várható, melyben az elõzetes hírek alapján három orosz együttes is helyet kapott. Ennek megfelelõen a manilai Világbajnokságra készülõ játékosaikkal is találkozhat majd a magyar csapat.

A válogatott másik fele a szerb 3×3-as versenysorozat aktuális állomásán szerepel Stara Pazova (Ópazova) városában. Ide Böröndy Vivien, Szabó Petra, Süle Krisztina utazik a felnõtt/U23-as válogatottból. Pogány Vivien kisebb sérülés miatt – az Achillese gyulladt be – nem tarthat a csapattal. Az U18-as válogatottból Révész Boróka csatlakozik az utazó kerethez.

Hirdetés