Hirdetés
Archivum

Nemzetközi kitekintés a soproni negyeddöntõkre:

:

Hirdetés

Csütörtökön immár a negyeddöntõkkel folytatódik a soproni U20-as A-divíziós Európa-bajnokság. A 18 órától megrendezésre kerülõ Magyarország – Szerbia párharcot részletesen felvezettük, most tekintsünk ki röviden a többi párosításra.

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball

13 óra 30 perctõl rendezik a meglepetés válogatottak negyeddöntõjét. A svédek az oroszokat, míg a hollandok a letteket búcsúztatták. Mindkét csapat túlzás nélkül élete lehetõsége elõtt áll, hogy elõdöntõt vívjon egy rangos tornán. Nagy kérdés, hogy ilyen elõzmények után melyik oldalon maradt több erõ. A svédeknél az extázisban játszó Cajsa Uhrstrom és Klara Lundquist extra egyéni teljesítménye alapozta meg a nem várt sikert, míg a hollandok csapatként bizonyultak jobbnak az oroszoknál. Két sok tekintetben nagyon eltérõ stílusú gárda várhatóan magas hõfokú, kemény csatájára számíthatunk.

15 óra 45 perctõl jön az európai nõi kosárlabdázás klasszikusának újabb felvonása. A Franciaország – Spanyolország csata akkor is pikáns, ha az egyik vagy a másik oldalra elõzetesen nagyobb fölény mutatkozik. Idén a spanyolok erõsebbnek tûnnek az eddigi soproni teljesítményük alapján. Kiváló szerkezetû csapatot hoztak, melynek még nem volt nehéz meccse. Minden találkozójukon mély rotációval játszva, stílusukat, akaratukat maximálisan érvényre juttatva meneteltek.

A franciáknak eközben akadtak bõven szenvedõsebb fellépéseik. Az olaszok ellen dekoncentráltan játszva nagyon elrontották a végjátékot (ez egyébként nem jellemzõ a nagy tornákon versenyzõ csapataikra), míg a németek ellen rengeteget hibáztak. Ha nincs Tima Pouye extrája, most könnyen lehet, hogy a 9-16. helyért lépnek pályára. Ettõl függetlenül szervezett védekezésre építve zavarba hozhatják a spanyolokat, akiknek ráadásul új élmény lehetne egy szoros végjáték. Nagy kérdés, hogy azt miként reagálnák le.

20 óra 15 perctõl Olaszország és Portugália összecsapása zárja a negyeddöntõk sorát. Az olaszok a torna eddigi kellemes meglepetései. Kiválóan szervezett játékot mutató, jól rotálható, sokoldalú együttest szerepeltetnek. Nem véletlenül fûznek már évek óta nagy reményeket Martina Fassina, Lorela Cubaj és Olbis Futo Andre hármasához. Hasonló generációként tekintenek rájuk, mint a hazai szakma a most versenyzõ magyar együttes vázára.

Egyértelmûen esélyesek a hazánkban dolgozó Sandro Orlando tanítványai Portugália ellen. Ez még akkor is igaz, ha a portugálok ezen generációja szintén évek óta versenyképes az európai elittel. Nem szabad elfelejteni, hogy alapcsapatukból többen U16-os Eb-döntõt vívtak 2015-ben vagy éppen jártak U17-es Világbajnokságon. A Rodrigues, Jordao, Santos hármas sok örömet okozhat még a portugál szurkolóknak. Most ugyanakkor a négy közé jutásuk bravúr lenne.

A csütörtöki program

Negyeddöntõk
13:30 Svédország – Hollandia
15:45 Franciaország – Spanyolország
18:00 Szerbia – Magyarország
20:15 Olaszország – Portugália

9-16. helyért
13:00 Oroszország – Lettország
15:15 Szlovénia – Lengyelország
17:30 Németország – Horvátország
19:45 Szlovákia – Belgium

Ágrajz

Hirdetés