Hirdetés
Archivum

Nemzetközi kitekintõ a soproni nyolcaddöntõkre:

:

Hirdetés

Szerdán a nyolcaddöntõkkel folytatódik Sopronban az U20-as A-divíziós Európa-bajnokság. A Magyarország – Belgium mérkõzéshez részletes beharangozót már közöltünk, most tekintsünk ki a többi párharcra.

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball

Az élcsapatok közül a címvédõ Spanyolországra nem vár nehéz mérkõzés, hiszen az alapcsoportunkból megismert Horvátországgal mérkõznek. Az eddig látottak alapján nagy tudáskülönbség mutatkozik a felek között. A csoportgyõztesek közül Oroszország is hasonlóan nagy favorit Svédország ellen. Az olaszoknak viszont lehetnek nehéz perceik. Hiába nyerték meg óriási bravúrral a B-csoportot, ahol még Franciaországot is legyõzték, nehéz ágra kerültek. Szlovénia lett ugyanis a negyedik az „A” jelû négyes körbeverésében. A tavalyi ezüstérmes gárda Zala Friskovec és Aleksandra Kroselj vezetésével komoly játékerõt képvisel. Kár, hogy a két csapatból az egyik biztosan nem játszhat az 1-8. helyért.

A további párosításokat figyelve, érdemes kiemelni a Franciaország – Németország találkozót. A németek ugyan két vereséggel és egy gyõzelemmel zárták a csoportkört. Ugyanakkor az egyetlen sikerüket a szlovénok ellen érték el, ráadásul az oroszokat (67-72) és a szerbeket (64-71) is megszorongatták. Egy meccsen bárkire veszélyesek lehetnek. Ez még akkor is igaz, ha a francia csapat szerkezetben, rotációs lehetõségekben erõsebbnek tûnik.

Esélyeként várja a nyolcaddöntõt Szerbia. Szlovákia ugyan Svédországot nagy csatában legyõzte, de a jó benyomást keltõ szerb csapatnak innen illene továbblépnie a nyolc közé. A továbbjutó egyébként éppen a magyar-belga párharc gyõztesével találkozik. A lettek is esélyesek a hollandok ellen. Bár a hollandokra szintén igaz az, ami a németekre. Kevés extraklasszissal, de jól szervezett csapatjátékkal akár meglepetést is okozhatnak. A csoportkörben két gyõzelmet szerzõ portugáloknak a mieink négyesében látott lengyelek nem okozhatnak gondot.

A szerdai program:

13:00 Lettország – Hollandia
13:30 Portugália – Lengyelország
15:15 Oroszország – Svédország
15:45 Olaszország – Szlovénia
17:30 Franciaország – Németország
18:00 Magyarország – Belgium
19:45 Spanyolország – Horvátország
20:15 Szerbia – Szlovákia

Ágrajz

Hirdetés