Hirdetés
Archivum

Nemzetközi Körkép az EuroLiga rájátszásáról – 02/05:

:

Hirdetés

Pénteken rendezték a nõi kosárlabda EuroLiga rájátszásában az elsõ kör (nyolcaddöntõk) második mérkõzéseit.  Az egyetlen állva maradt magyar csapat a MiZo Pécs 2010 összecsapásáról már nagy terjedelemben beszámoltunk, érdemes azonban kitekinteni, hogy a többi pályán miként alakultak a találkozók.

A címvédõ Szpartak Moszkva Lengyelországba, Gdyniába látogatott. Az orosz együttes az elsõ mérkõzést könnyedén hozta, a két csapat nem volt egy súlycsoportban, így a lengyelek csak abban bízhattak, hogy hazai pályán kicsit megszorongathatják riválisukat. A szorongatás egy félidõn át sikerült, azonban a harmadik és a negyedik negyedben a végül 31 pontig jutó Diana Taurasi vezetésével kiütéses gyõzelmet aratott az alapszakasz legjobbja.

A Gdynia együttesében Ivana Matovic óriási meccset játszott, a Szpartak magas emberei között 18 pontot szerzett és leszedett 6 lepattanót.

Lotos Gdynia – Szpartak Moszkva Region 69-91
A két gyõzelemig tartó párharc végeredménye: 2–0 a Szpartak javára.

A Jekatyerinburgnak Isztambulban volt fellépése. Ahogy arról már a rájátszás elõtt is írtunk, a Sophia Young és Tamika Catchings vezette Galatasaray egyike azon kevés európai gárdának, amely képes az akaratát rákényszeríteni az uráli együttesre. Ez pénteken sem volt másként. A jól szervezett törökök szinte megölték Gundars Vetra csapatának támadójátékát. 5 perccel a lefújás elõtt 47 – 48  állt az eredményjelzõn, ám ekkor Candace Parker, Pondexter és Nolan pontjainak köszönhetõen, egy huszáros hajrával nyert a Jekatyerinburg.

Galatasaray (török)–UMMC Jekatyerinburg (orosz) 50–61
A két gyõzelemig tartó párharc végeredménye: 2–0 a Jekatyerinburg javára.

A Prága – Valencia párharc csak papíron ígért izgalmakat. Az alapszakaszban a Sopront kétszer is legyõzõ prágaiaknak a gyakorlatban esélyük sem volt a spanyol éllovas ellen. A Valencia már az elsõ negyedben 12 pontos elõnyre tett szert, amit DeLisha Milton vezetésével könnyedén õrzött meg a lefújás pillanatáig.

ZVVZ USK Praha (cseh)–Ros Casares (spanyol) 74–85
A két gyõzelemig tartó párharc végeredménye: 2–0 a Casares javára.

A Bourges és a Salamanca csatájában az elsõ mérkõzésen nagyarányú spanyol gyõzelem született, de ennek ellenére a francia együttesben „benne volt” az egyenlítés. A hazai pályán még a Rivas Ecopolist is legyõzõ Bourges a görög Kaltsidou Európa-klasszis teljesítményével végig tartotta a lépést a több minõségi játékost rotáló salamancaiakkal és a végjátékban Anael Lardy hibátlan büntetõzésével meg is nyerte az összecsapást.

Bourges Basket (francia)–Halcón Avenida (spanyol) 69–64
A két gyõzelemig tartó párharc állása: 1–1.

Nyugodtan lehetett meglepetésnek nevezni a Brno madridi gyõzelmét, de Jan Bobrovsky csapatának a szerencséje nem tartott ki péntek estig. A Rivas Ecopolis sokkal szervezettebb játékkal rukkolt ki a csehek csarnokában, mint hazai pályán. A mezõnybõl 30%-al sem dobó Brno a kulcspillanatokban hibázva fájó vereséget szenvedett, egy a szempontjukból nyerhetõ összecsapáson.

Frisco Sika Brno (cseh)–Rivas Ecópolis (spanyol) 64–67
A két gyõzelemig tartó párharc állása: 1–1.

A Brno együttesével ellentétben a Dupree vezette Kassa le tudta zárni a párharcot. A Schio ugyanabba a folyó lépett, mint egy évvel ezelõtt a Velence. Egy erõs alapszakaszt követõen a rájátszásra nem tudtak megújulni és a légiós sorát hosszas keresgélés után kiválóan összeállító Kassa megérdemelten jutott tovább. A párharc összképe kísértetiesen hasonlított a tavalyi Pécs-Velence csatára.

Good Angels Kosice (szlovák)–Bretta-Famila Schio (olasz) 65–59
A két gyõzelemig tartó párharc végeredménye: 2–0 a Kosice javára.

Csodák nem nagyon vannak. Az alapszakaszban egy alkalommal még a Valenciát is legyõzõ Taranto számára túl nagy falatnak bizonyult a Fenerbahce. A Penny Taylor, Tammy Sutton-Brown, Nevriye Yilmaz vezette törökök érvényesítve nagyobb nemzetközi rutinjukat összességében magabiztosan jutottak a legjobb 8 közé.

Cras Basket Taranto (olasz)–Fenerbahce (török) 55–60
A két gyõzelemig tartó párharc végeredménye: 2–0 a Fenerbahce javára.

Hirdetés