Hirdetés
Archivum

Nemzetközi körkép az Európa Kupa rájátszásáról



:

:

Hirdetés

Összesen 16 találkozóval vette kezdetét január 6-án a második számú európai nõi kupasorozat az Európa Kupa rájátszása. Az április 8-ig tartó egyenes kiesés szakasz elsõ kõrének elsõ találkozói izgalmas csatákat és kisebb meglepetéseket hoztak, de a végsõ gyõzelemre is esélyesnek tartott csapatok könnyedén vették az akadályokat.

A nyitó napi találkozókról és a Gyõr csodálatos gyõzelmérõl már beszámoltunk, most nézzük a többi mérkõzést.

A meglepetések sorába tartozik a Lattes Montpellier sikere a Szpartak Noginszk otthonában. A francia bajnokságban 10 gyõzelemmel és 4 vereséggel csak az ötödik helyen tanyázó együttes a 19 pontig jutó Pauline Krawczyk vezetésével kisebb meglepetésre 6 ponttal gyõzött Oroszországban.

Szpartak Noginszk – Lattes Montpellier 61-67

A Gyõr csoportjából általunk is jól ismert svájci Sierre meglepõen szoros mérkõzést játszott hazai pályán a Dinamo Moszkvával. A mindössze 1 pontos orosz sikertõl függetlenül nem forog veszélyben a Dinamo Moszkva továbbjutása, de a svájci együttes helytállása mindenképpen kiemelendõ.  A találkozón Szakács Ildikó 38 percet játszott és ez idõ alatt 10 pontot szerzett.

Sdent Sierre Basket – Dinamo Moszkva 61-62

A Sibenik szabályosan oktatta a Spanyol Bajnokságban is csak vergõdõ 5 gyõzelemmel és 9 vereséggel a bajnoki tabella 9. helyén álló  Gran Canaria együttesét.

Jolly JBS Sibenik – Gran Canaria 62-40

Érvényesült viszont a papírforma a Mondeville aradi vendégjátékakor. A két gárda nincs egy súlycsoportban, így a találkozó nagy részén csak a különbség volt kérdéses. A francia csapatban bemutatkozott a WNBA bajnok Tameka Johnson. Az amerikai hírnevéhez méltó produkciót nyújtott, 30 perc alatt 13 pontot szerzett, így mindenképpen hasznos igazolásnak tûnik.

Baschet ICIM – USO Mondeville 68-84

A Medvescsak Zágráb és a görög Athinaikos összecsapásán csak a különbség mértéke a meglepõ. A stabil, bár nem kiemelkedõ képességû légiósokból összerakott görög csapat gyakorlatilag a horvátországi találkozón eldöntötte a továbbjutás kérdését.

ZKK Medvescsak Zágráb – Sony Athinaikos 54-80

A végsõ gyõzelemre is esélyesnek tartott Orenburgot “megáldotta a sors”, hiszen Jerevánban kellett pályára lépniük. Örményország nem éppen nõi kosárlabdájáról híres, ennek ellenére a HATIS Jereván kellõen megnehezítette a magassági fölényben játszó orosz együttes dolgát. A Sopronból ismert Okszana Zakaluzsnajától például extra kellett a sikerhez. A rutinos fehérorosz klasszis 25 pontot termelt és leszedett 16 lepattanót.

HATIS Jereván – Nadezhda 69-80

A Torun és a Kijev összecsapásán két közel azonos képességû hölgykoszorú mérte össze erejét, végül a végjátékban higgadtabb Kijev örülhetett.  Izgalmas visszavágóra van kilátás.

Energa Torun – Dynamo Kijev 64-61

A Kurszk már a szebb napokat látott Besiktas otthonában bebiztosította a továbbjutást. A törököknél Nykesha Sales 28 pontja kevés volt ahhoz, hogy nyitottá tegyék a továbbjutás kérdését.

Besiktas JK – Dinamo Kurszk 69-95

A másik török résztvevõ sokkal jobban járt. A Botas Spor Adana ugyanis 24 ponttal verte lengyel riválisát.

Botas Spor – CCC Polkowice 74-50

Pár évvel ezelõtt még az EuroLigában is szép eredményeket elérõ, de anyagi gondokkal küzdõ Dexia Namur csúnyán kikapott otthon a nem éppen világhírû német Saarlouis Royals együttesétõl

Dexia W Namur – Saarlouis Royals 71-95

A nagy esélyesként emlegetett és karácsonykor szépen bevásároló Targoviste már Rózsahegyen bebiztosította a továbbjutást. A két új szerzemény közül Fröhlich 15, míg Thompson 13 pontot szerzett.

Ruzomberok- Municipal Targoviste 68-90

A Dnipro – Ibiza párharcban szintén azonos képességû csapatok küzdenek a továbbjutásért. Itt még semmi sem dõlt el.

BC Dnipro – Ibiza Sport Island 59-57

A ciprusi Imperial AEL viszont szinte továbbjutónak tekinthetõ, miután bolgár riválisán könnyedén átlépett.

K.V. Imperial AEL – Dunav Econt Ruse 93-65

Hirdetés