Hirdetés
Archivum

Nemzetközi Körkép az Európa Kupa rájátszásáról:

:

Hirdetés

Csütörtökön 7 mérkõzéssel folytatódott az Európa Kupa rájátszásának második köre. A szerdai nyitó találkozóról és a Gyõr kurszki vereségérõl már beszámoltunk. Most nézzük, hogy a többi pályán milyen eredmény született.

Ahogy fogynak a csapatok, úgy egyenlítõdnek ki a párharcok, így csütörtökön már éles csatákat és magasabb színvonalú játékot láthattak az Európa Kupa találkozóira kilátogató nézõk.

Érdemes lesz figyelni a ciprusi nõi kosárlabdára! Az olyan hazánkban is jól ismert légiósokra, mint Vilipics, Zsakula vagy éppen Chamique Holdsclaw,  építõ ciprusi K.V. Imperial AEL 20 ponttal verte a Lattes Montpellier gárdáját, így a jövõ heti franciaországi visszavágó már csak formalitásnak tûnik. Limassolban 500 nézõ elõtt rendezett találkozón Viilipics 18 pontja és 10 lepattanja bizonyult döntõnek.

K.V. Imperial AEL – Lattes Montpellier 72-52

Az Ibiza és a Dinamo Moszkva csatája már a forduló elõtt nagy izgalmakat ígért, mivel két magas kosárlabda kultúrával rendelkezõ ország csapata mérte össze tudását. A sapnyol – orosz összecsapást most az oroszok nyerték. Az elõzõ fordulóban, Svájcban, minõsíthetetlen formában pályára lépõ moszkvaiak a negyedik negyed elõtt már 15 ponttal is vezettek az Ibiza csarnokában. A végére faragtak ugyan hátrányukból a spanyolok, de a 7 pontos Dinamo elõny, a moszkvai visszavágó elõtt elégnek tûnik.

Ibiza Sport Island – Dinamo Moszkva 63-70

A végsõ gyõzelemre az egyik legesélyesebbnek tartott Municipal Targoviste Linda Fröhlich 30 pontjának köszönhetõen 25 ponttal verte a Gran Canaria együttesét. A Targoviste 2500 fanatikus szurkolója elõtt egy csodálatos hangulatú mérkõzésen gyakorlatilag eldöntötte a továbbjutás kérdését.

A FibaEurope Linda Fröhlichet a játéknap legértékesebb játékosának választotta.

Municipal Targoviste – Gran Canaria 80-55

A Botas Spor és a Mondeville párharca az egyik legizgalmasabb visszavágót ígéri, miután az elsõ mérkõzésen a törökök hazai pályán csak 9 ponttal gyõzték le a riválisukat. A Botas Spor együttesénél a 18 pontos Takmaz és a 22 pontig jutó Courtney Lynne Paris vitte a prímet.

Botas Spor Adana – USO Mondeville 76-67

A Dinamo Kijev és a Sony Athinaikos csatája a várakozásoknak megfelelõen szorosan alakult. A továbbjutást tekintve a görög válogatottban is számításba vett Olga Chatzinikolaou vezette Athinaikos áll kedvezõbb helyzetben. A kevés személyi hibát és jó védekezést hozó elsõ mérkõzésen azonban bebizonyosodott: a párharcban olyan kiegyenlítettek az erõviszonyok, hogy az ukrán továbbjutás sem lenne óriási meglepetés.

Dinamo Kijev – Sony Athinaikos 56-57

A két frontos spanyol-orosz párharc másik összecsapásán a nemzetközi elitbe visszaigyekvõ Orenburg 10 ponttal verte a Mann Filter együttesét.  Az oroszoknál Sheana Mosch volt a legjobb 25 pontjával, míg a spanyolokat a pályafutása végén járó ex-USVO sztár Allison Feaster-Strong repítette, de a szoros eredményhez 20 pontja is kevés volt.

Az Orenburg rutinos játékosainak köszönhetõen várhatóan meg tudja õrizni elõnyét.

Nadezsda Orenburg – Mann Filter 80-70

Hirdetés