Hirdetés
Archivum

Nemzetközi körkép szerdáról:

:

Hirdetés

Elkezdõdött az alapszakasz második köre a nõi kosárlabda EuroLigában. Szerte a kontinensen éles meccseket játszottak, immár a továbbjutást szem elõtt tartva.

Az „A” csoportban a szerda két egyértelmû találkozót hozott, a Jekatyerinburg és a Valencia is könnyedén hozta aktuális összecsapását. Az orosz sztárcsapat Vilniusban gyõzött 49 ponttal, úgy hogy a litván kirakatcsapatnak összesen 37 pontot engedélyeztek.

A Valencia annyit adott ki magából, hogy ne legyenek kellemetlen percei Lettországban. A félidõben kialakult a megnyugtató 10 pont elõny a Ros Casares szemszögébõl és ezen már nem is tudtak változtatni a hazaiak.

Eredmények

TEO Vilnius – UMMC Ekaterinburg 37 : 86
TTT Riga – Ros Casares Valencia 54 : 78

A „B” jelû hatosban került sor a forduló rangadójára, ezen a Halcon Avenida látogatott Krakkóba. Rangadóhoz méltó összecsapást láthatott a szakértõ és lelkes krakkói publikum. Az elsõ negyedben 2-4 ponttal a hazaiak, a másodikban ugyanennyivel a vendégek jártak elõrébb.

A harmadik negyedben 31-36-os spanyol vezetésnél lehetõségük lett volna a vendégeknek megroppantani a kisebb hullámvölgybe került ellenfelüket, de nem tudtak élni az adódó helyzetekkel. A krakkóiak megkapták az esélyt a feltámadásra, amivel tudtak is élni, így 41 – 44 állt az eredményjelzõn a negyedik 10 perc elõtt.

Az utolsó negyedben Cohen triplájával gyorsan egyenlítettek a hazaiak. A Halcon egyszer még meglépett 4 ponttal, de Marta Fernandez klasszis játékával végül fordítottak és nyertek a lengyelek, akik így beugróként 6-0-s mérleggel várják a hetedik fordulót.

A csoport másik összecsapásán a Gospic 22 ponttal verte a Lille együttesét.

Eredmények

Gospic Croatia Osigurange – Villeneuve d`Ascq 85 : 63
TS Wisla Can Pack Krakow – Halcon Avenida 62 : 58

A „C” csoport egy nap alatt letudta az összes meccsét. A soproniak vereségérõl már beszámoltunk. Az eddig veretlen Rivas Ecoplis három ponttal gyõzött Lengyelországban a Gorzow otthonában. A madridiak két magyarja szerdán kevesebb lehetõséget kapott. Ujhelyi Petra 17 perc alatt 6 ponttal és a 2 lepattanóval járult hozzá csapata sikeréhez. Míg Császár Andrea csak 5 percet kapott és ez alatt nem sikerült pontot szereznie.

A hatos harmadik mérkõzésén a Bourges demoralizáló 23 pontos vereséget szenvedett Prágában.

Eredmények

USK Prague – Bourges 70 : 47
Kassa – Sopron 75 : 58
KSSSE AZS PWSZ Gorzow Wielkopolski – Rivas Ecopolis 79 : 82

A „D”csoportban a Szeged történelmi sikerérõl már hírt adtunk, a másik mérkõzésen a címvédõ Szpartak Moszkva Csehországban verte a Brno együttesét, méghozzá 18 ponttal.

Eredmények

Szeviép Szeged – Tarbes Gespe Bigorre 82 : 66
Frisco SIKA Brno – Szpartak Moszkva 65 : 82

Hirdetés