Hirdetés
Archivum

Nemzetközi kupák után teljes hétvége jön a topligákban:

:

Hirdetés

Ugyan a héten maximumon pörögtek a FIBA kontinentális kupasorozatai, az elõttünk álló hétvégén az európai topligákban Oroszországot leszámítva teljes fordulót rendeznek.

Oroszországban múlt héten lezárult az alapszakasz. Itt a versenynaptárban az Euroliga negyeddöntõinek nagyobb helyet hagytak, így a rájátszás kezdetére, a negyeddöntõk elsõ meccseire március 17-ig várni kell. Törökországban igazi nagyüzem jön. Szombaton a rutinos légiósokat felvonultató Ormanspor okozhat kellemetlen perceket a Hatay-nak. Vasárnap pedig a Mersin nehezítheti meg a schio-i túra után várhatóan fáradtabb Cukurova dolgát. Krivacevic Tijana csapata a Botas pedig majd kedden csap össze az Euroligától búcsúzó Fenerbahce-val. Spanyolországban vasárnap láthatjuk az Európa Kupa negyeddöntõjében vitézkedõ csapatokat. A Lyonban remeklõ Girona a Baxi Ferrol-t fogadja. Az Orenburgban csütörtökön kõkemény rangadót vívó Salamancának eközben pokolian nehéz dolga lehet a Gernika otthonában.

Olaszországban a friss kupagyõztes Ragusa lesz a szünnapos. Igencsak pikánsnak ígérkezik az Umana Reyer Venezia és az Allianz Geas S.S.Giovanni mérkõzése. Múlt héten ezen két csapat a kupában az elõdöntõben találkozott és akkor kellemetlen meglepetés érte a velenceieket. Az EK-negyeddöntõjének végjátékát elrontó Famila Schio együttesére az évadot extrán kezdõ, de kipukkadni látszó Elcos Broni vár. Térjünk rá Franciaországra, ahol a Bourges az Euroliga play-off miatt már múlt héten lejátszotta az erre a hétvégére kiírt meccsét. A papírforma szerint kiütötték a Hainaut Basket alakulatát. Az Európa Kupában nagy pofont kapó Lyon-ra a Landernau vár. A Lattes Montpellier, mely a nemzetközi porondon a Carolo Basket otthonában nyert szerdán, a Villeneuve d’Ascq alakulatával találkozik. Ebbõl még éles rangadó is lehet. Ugyanúgy, ahogy a Carolo sem mehet biztosra a Roche Vendée ellenében.

A további bajnokságokat nézve Lengyelországban a Wis³a CanPack Kraków – ¦lêza Wroc³aw rangadó kívánkozik az élre. A többi lengyel élcsapatot tekintve az Euroligától pénteken búcsúzó CCC Polkowice, illetve az Artego Bydgoszcz, az Arka Gdynia és az Energa Toruñ is a kötelezõ gyõzelem megszerzésére készülhet. Csehországban az elõttünk álló hétvége a helyi kupa Final Four küzdelmeirõl szól, melyhez részletes beharangozónk ITT olvasható. Az EWBL jövõ heti négyes döntõje miatt azonban a ®abiny Brno – Loko Trutnov negyeddöntõt is megkezdik az érintett csapatok. Szlovákiában indul a rájátszás, amihez részletes felvezetést ITT közöltünk pénteken. Romániából pedig a Brassó – Targoviste és a Sepsiszentgyörgy – Arad párosításokat érdemes kiemelni.

Hirdetés