Hirdetés
Archivum

Nemzetközi lehet az orosz Szuperliga:

:

Hirdetés

Az orosz bajnokság jelentõsen átalakulhat a következõ években. Tavasszal látott napvilágot a hír, hogy több szomszédos ország csapata is csatlakozna az orosz szuperligához és így egy új, nívósabb küzdelemsorozat jönne létre.

A pletykákból akkor lett valóság, amikor május utolsó napján a Hatis Jereván hivatalosan is bejelentette, hogy az orosz szakági szövetség felkérte õket: a 2010/2011-es szezonban az Orosz Nyílt Bajnokságban vegyenek részt. Az armenians.net angol nyelvû örmény hírportál tovább ment és a beszámolójukból kiderül: az új bajnokságba a Jereván mellé még a TEO Vilnius és a Dinamo Kijev érkezne kívülrõl. Hozzájuk csatlakozna 5 orosz élcsapat és a 8 gárda két kört játszana egymással. Emellett egy olyan forgatókönyvrõl is olvasni lehetett, mely szerint 12-15 együttes alkotná a ligát, melyben 8 orosz csapat vitézkedne.

Az eurobasket.com információ szerint azonban az Orosz Kosárlabda Szövetség illetékesei az örmények felkérése mellett még csak tárgyalásokat folytatnak arról, hogy lett, litván, lengyel és ukrán csapatok is csatlakozzanak a nõi szuperligához.

Hirdetés