Hirdetés
Magyarország

Népes Vasas delegáció a 3×3-as válogatott összetartásán:

:

Hirdetés

Hét játékos kapott meghívást február 3. és 5. között Székesfehérváron az MKOSZ Edzőközpontjába a felnőtt 3×3 összetartásra. A Vasas Akadémiát Budácsik Dorka, Papp Dia, Tóth Orsi, valamint a sérüléséből visszatérő Bach Bogi képviselte. A Vasas Akadémia honlapja közülük a csapatkapitányt Bach Bogit kérdezte nemcsak az elmúlt napokról, hanem arról is, milyen formában van.

Meglehetősen nagy Vasas küldöttség érkezett a felnőtt 3×3 összetartásra, hogy érezted magad?

Csütörtök délután volt az érkezés és egy ráhangoló edzéssel kezdtünk, hiszen mindenki kisebb pihenő után érkezett. Pénteken kettő, majd szombat délelőtt egy edzés volt, amiken tudtunk gyakorolni. Hamar eltelt ez a négy edzés, az idő szűke ellenére szerintem hasznos volt. Sikerült átvenni egy-két taktikai elemet, és arra is jó volt, hogy kicsit elkezdjünk összeszokni, mivel vannak új játékosok a keretben. Nagyon jó érzés volt, hogy ilyen “sokan” ott voltunk a Vasasból, én kifejezetten büszke vagyok a csapattársaimra, hogy ilyen szépen teljesítettek. Dia ugye már régóta ott van, Orsi és Dorka is ismerős arc a 3×3-as közegben, de nagyon jó volt látni, hogy a felnőtt csapatban is megállják a helyüket. Remélem a bajnokságban is tudunk majd alkalmazni néhány dolgot, amit ott tanultunk.

Ami téged illet, hosszabb sérülésből lábadozol, hogy érzed magad? Kezd visszatérni a forma?

Még közel sem vagyok olyan állapotban, mint az egy hónapos kihagyás előtt. Vissza kell nyernem az állóképességemet, illetve még az izmaim sem tértek vissza teljesen, emiatt kicsit jobban megviselnek a fizikális edzések, de nagyon igyekszem, hogy mire újra meccseket játszunk majd addigra formában legyek minden terén.

A csapat igen szép sikereket ért el a távollétedben, ami mint csapatkapitány nyilván büszkeséggel tölt el. Hogyan értékelnéd ezt az időszakot csapatszinten, meglepett e a menetelés?

Voltak meccsek, amin nem mi voltunk kikiáltva esélyesebbnek, de én ennek ellenére nem tartom akkora meglepetésnek ezeket. Nagyon keményen dolgoznak a lányok egész évben, ez akkor is így van, ha én épp nem vagyok ott. Tudom mire képesek és én mindig hiszek bennük, be is bizonyították, hogy nem hiába. Természetesen nagyon sokat értek nekünk ezek a sikerek, különösen amiatt, hogy ilyen sok hiányzónk volt ezeken a meccseken.

Bőven van még a szezonból, mik az egyéni célkitűzéseid a továbbiakban és mit gondolsz, hogyan zárhatjuk az alapszakaszt?

Szeretném a szezon utolsó felében azt a formámat hozni amit év elején, illetve kitartani a folyton küzdés elve mellett, amit igyekszem a csapattársaimra is átragasztani. Hiszem, hogy idén is van esélyünk bekerülni a legjobb nyolc köze, úgyhogy minden nap ezért fogok, fogunk dolgozni!

Lapunk részletes összeállítása a válogatott edzőtáboráról az alábbiakban olvasható:

Összetartáson vett részt a 3×3-as válogatott – Károlyi Andreát kérdeztük

Hirdetés