Hirdetés
Európa

Nevena Jovanovic a szerb válogatott keretében:

:

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés

Vasárnap Belgrádban megkezdi a felkészülését a 2023-as Európa-bajnokság selejtező-sorozatára a címvédő Szerbia.

A szerb válogatott az E-csoportba került, ahol Horvátország és Bulgária lesznek a riválisaik. Mivel ez egy hármas csoport, így az első ablakban a szerbek egy mérkőzést játszanak. November 14-én vasárnap Horvátországban lépnek pályára.

Marina Maljković szövetségi kapitány 15 fős bő keretet hirdetett. Nagy terjedelemben írtunk arról nyáron, hogy Tokióban az olimpiával lezárult egy korszak. Jelena Brooks és Sonja Vasic visszavonulása után nagyobb teret kapnak a fiatalok, de természetesen több rutinos játékos is maradt a csapatban. Köztük Nevena Jovanovic a Sopron Basket légiósa.

Nevena Jovanovic a Sopron színeiben az Euroligában 32.2 perc alatt 8.6 pontot, 2.4 lepattanót és 1.6 gólpasszt átlagolt eddig, a bajnokságban 28.4 perc alatt 10.1 pontot, 6 lepattanót és 4.1 gólpasszt. A szerb válogatott játékos napokban a soproniak podcast sorozatában nyilatkozott.

A 15 fős bő keret: Saša Čađo (Polkovice), Yvonne Anderson (Reyer Venezia), Nevena Jovanović (Sopron Basket), Tina Krajišnik (Galatasaray), Dragana Stanković (USK Praha), Aleksandra Crvendakić (Lyon), Katarina Zec (Araski), Jovana Nogić (Campus Promete), Mina Đorđević (Budućnost), Ivana Katanić (Kangoeroes Basket Mechelen), Teodora Turudić (MBK Ružomberok), Ivana Raca (Allianz Geas Sesto San Giovanni), Maša Janković (Crvena zvezda), Sofija Olić (Partizan), Višnja Stefanović (Art basket).

Hirdetés