Hirdetés
Archivum

Nevena Jovanovic az NKE-Csata új játékosa:

:

Hirdetés

Az NKE Csata a hivatalos honlapján jelentette be, hogy Nevena Jovanovic szerzõdtetésével erõsítette meg a keretét. Részletek a klub közleményében.

Fotó: NKE-Csata - csatabasketball.hu

Fotó: NKE-Csata – csatabasketball.hu

Forrás: NKE-Csata – csatabasketball.hu

Újabb bombaigazolást jelenthetünk be, hiszen a szerb válogatott oszlopos tagja, az Európa-bajnok és Olimpiai Bronzérmes, komoly Euroliga tapasztalattal rendelkezõ Nevena Jovanoviæ csatlakozik csapatunkhoz!

A rendkívül komoly rutinnal rendelkezõ, ám még mindig csak 28 éves, 182 cm magas, 2-3-as poszton bevethetõ szerb válogatott játékos szülõvárosában, Kraljevoban kezdett kosárlabdázni, ahonnan 2008-ban a ®KK Kovin csapatába igazolt. Az itt eltöltött két szezont követõen megfordult a Radivoj Koracs, illetve a Partizan Galenika együttesénél is, ahol megnyerte a szerb bajnokságot illetve a kupát is. 2013 és 2015 között, két szezont töltött el a PEAC-Pécs együttesénél, ahol egy Magyar Kupa gyõzelmet és egy bajnoki ezüstérmet szerzett, rövid idõ alatt az együttes egyik meghatározó tagjává vált. A pécsi évek után Törökországban (Edirnespor, Yakin Dogu Universitesi), majd pedig Franciaországban (Basket Landes, ESB Villeneuve d’Ascq ) profiskodott.

A szerb válogatottal 2015-ben a magyar-román rendezésû Európa Bajnokságon elsõ helyen zárt, ezzel a szerb nõi válogatott addig legnagyobb sikerét könyvelhette el. Az aranyéremmel az ország története során elsõ alkalommal kvalifikálta magát a 2016-os riói olimpiára, ahol hatalmas bravúrokat bemutatva végégül bronzérmet szerzett.

A 2018-as õszi szezont az Atomerõmû KSC Szekszárd csapatában kezdte meg, azonban nem sikerült a csapatba beilleszkednie, december 28-án ezért szerzõdést bontottak vele. Csapatunk vezetése januárban vette fel a játékossal a kapcsolatot, egy ideje már együttesünkkel készül, rendkívül jól illeszkedik a csapatba, a hétvégén a DVTK ellen már pályára is léphet.

Üdv nálunk Neca, sok sikert kívánunk!

Forrás: NKE-Csata – csatabasketball.hu

Hirdetés