Hirdetés
Archivum

Nevena Jovanovic bemutatkozása az NKE-FCSM Csatánál:

:

Hirdetés

A téli átigazolási idõszakban több poszton is megerõsítette keretét az NKE-FCSM Csata. Közöttük volt Nevena Jovanovic, akirõl a bemutatkozó összeállítást a minap közölte a klub a hivatalos felületein. Az alábbiakban ez olvasható.

Fotó: NKE-FCSM Csata - csatabasketball.hu

Fotó: NKE-Csata – csatabasketball.hu

Forrás: NKE-FCSM Csata – csatabasketball.hu

A télen érkezett játékosok közül Nevena Jovanoviccal beszélgettünk ezúttal, aki sokat mesélt karrierje eddig sikereirõl, de a tervei is szóba jöttek. Ismerjétek meg EB gyõztes játékosunkat.

Miért a kosárlabda? Hol kezdõdött a történeted?

Az iskolai barátaim miatt kezdtem el kosárlabdázni. Nagyon szerettem a röplabdát, de nem volt a városunkban nõi röplabda csapat. Ezt követõen kézilabdáztam rövid ideig, de ott túl sok volt a verekedés, végül a barátaim mondták, hogy próbáljam ki a kosárlabdát ami nagyon megtetszett. 11 évesen kezdtem a kosárlabdát, elsõként a szülõvárosomban játszottam, 16 évesen itt kezdtem el a felnõtt pályafutásom és 18 évesen hagytam el a várost. Játszottam még két szerb csapatban, ahol bajnok is lettem, majd Pécsett szerepeltem elsõ alkalommal külföldön. Utána játszottam Törökországban és Franciaországban, ezt követõen tértem vissza Magyarországra.

Miért tértél vissza Magyarországra?

Az egyik okom az volt, hogy nagyon szeretem az országot. Amikor itt játszottam nagyon jó emlékeket szereztem, aztán 20216-ban Budapesten nyertük meg az Európa-bajnokságot a válogatottal, ami az egyik legjobb emlékem. A másik oka Zseljko volt, õ volt az edzõm amikor a PEAC-nál játszottam, az õ hívására nyáron nem tudtam nemet mondani.

A Szekszárdtól való távozást követõen miért döntöttél az NKE-FCSM Csata mellett?

Az elõszezonban három alkalommal is játszottunk a Csata ellen, már akkor nagyon tetszett ez a projekt, errõl több interjúban is beszéltem. Amikor felvázolták, hogy az Európa kupa elérése cél, akkor úgy döntöttem, hogy szeretnék ebben segíteni a csapatnak a legjobb tudásom szerint. Azt gondolom elérhetõ a csapat számára, a tehetség megvan hozzá a lányokban.

Mit vársz magadtól ebben a három hónapban?

Szeretném mindig a legjobbamat hozni, ezzel is segíteni a fiataloknak, hogy több területük legyen, hogy tudjanak sokat fejlõdni. Az elsõ heteim eddig nagyon jól teltek, voltak ismerõsök a csapatban, ez megkönnyítette a beilleszkedésem. Teljes erõmmel azon vagyok, hogy minél jobb teljesítményt tudjak nyújtani.

Nagyon komoly válogatott tapasztalatod is van, több komoly sikert is elértél már a nemzeti együttessel. Kérlek mesélj nekünk ezekrõl!

Már maga a tény, hogy a nemzeti együttesben pályára léphetsz, valami elképesztõ érzés, hatalmas dolog, szinte hihetetlen. Nagyon sok jó emlékem van, hiszen itt Budapesten nyertük meg az Európa bajnokságot az ország történetében elsõ alkalommal. Ráadásul az elején nagyon nem ment jól a játék, senki nem gondolta, hogy nekünk itt esélyünk lesz nyerni, talán még mi sem. A második csoportkört éppen csak túléltük, utána viszont mérkõzésrõl-mérkõzésre jobban ment a játék. Amikor a döntõbe jutottunk akkor már azt éreztem, hogy az utolsó meccset csak és kizárólag mi nyerhetjük meg és így is lett. Ezzel a gyõzelemmel pedig elsõ alkalommal kijutottunk egyenes ágon az olimpiára. Az pedig egészen hihetetlen volt, kisgyerek korom óta arról álmodtam, hogy egyszer szerepelhetek az olimpián. Ez pedig nem elég, hogy megadatott nekem, még érmet is nyertünk, ami minden álmomat felülmúlta! Egészen hihetetlen, hogy ennek a történetnek részese lehettem.

Pályafutásod alatt sok nagy mérkõzést megéltél, melyiket tartod mindegyik közül a legnagyobbnak?

Nagyon jó kérdés, had gondoljam át. A mérkõzés amire életem végéig emlékezni fogok, az a negyeddöntõ az olimpián Ausztrália ellen. Egészen õrületes volt, hiszen az egyik legnagyobb kosárlabda hatalomról beszélünk az USA után. Mi negyedikek lettünk a csoportunkban, õk megnyerték a sajátjukat, így az elõjelek nem mutatták azt, hogy nekünk itt akár minimális esélyünk is lehet, ennek ellenére megnyertük az összecsapást.

Mit gondolsz mirõl álmodnak a macskák és a kutyák?

A macska talán arról, hogy van 9 extra élete, a kutya pedig arról, hogy elkapja a macskát. (nevet)

Mi a legviccesebb emléked a karrieredben?

Egyet nem tudnék kiemelni, de a válogatottban rengeteg vicces dolog történik minden alkalommal, sokat viccelõdünk egymással.

Hogyan látod magad 5 év múlva?

Idén Európa-bajnokság lesz Szerbiában, szóval remélem akkor elmondhatom, hogy érmet szereztem a hazai EB-n és Tokióban is pályára léptem. A magánéletemben örülnék, ha addigra lenne egy gyermekem, akinek jó édesanyja leszek, olyan, aki még profi szinten kosarazik.

Választós gyors kérdések:

Popcorn vagy nachos? Nachos

Instagram vagy facebook? Instagram

Kutya vagy macska? Kutya

Séta vagy bicikli? Séta

Tengerpart vagy hegyek? Tengerpart

Zac Efron vagy Jason Statham? Zac Erfon

Superman vagy Batman? Superman

Lebron vagy Curry? Curry

WNBA vagy Euroliga gyõzelem? Euroliga

Samsung vagy Iphone? Samsung

Forrás: NKE-FCSM Csata – csatabasketball.hu

Hirdetés