Hirdetés
Archivum

Nevena Jovanovic eredményes bemutatkozása Törökországban:

:

Hirdetés

Csütörtökön este hazai pályán lejátszotta elsõ nyilvános felkészülési meccsét az Edirne együttese, melyben bemutatkozott a PEAC-Pécstõl szerzõdtetett Nevena Jovanovic is. Az Edirne egy jó hangulatú találkozón nagy csatában 66-61-re legyõzte a Fenerbahcét.

Fotó: edirnesporbasket.com

Fotó: edirnesporbasket.com

A hazaiak úgy harangozták be ezt a meccset, hogy a közönség elõször találkozhat az új igazolásokkal. Az Edirne szurkolói pedig vevõk voltak a klub felhívására, felkészülési meccshez képest váratlanul sokan látogattak ki összecsapásra. A Fenerbahce szakmai stábja természetesen a WNBA-ben szereplõ sztárjaira nem számíthatott, így Anastasiya Verameyenka volt az egyetlen légiós a keretükben. A török válogatottak kaptak nagyobb szerepet, de még ebben a felállásban is egy ütõképes csapatot alkottak.

A Fenerbahce annyira ütõképes volt, hogy az elsõ negyed hajrájában átvették a vezetést és a félidõben 29-26-re mentek. A harmadik negyedben pedig a 6-7 pontot is elérte az isztambuli sztárcsapat elõnye. Az Edirne a harmadik negyed hajrájában fordított, sõt a záró szakaszban 60-55-re elléptek. Ezt követõen a Fenerbahce még 60-59-re felzárkózott, de a végjátékból az Edirne jött ki jobban.

Nevena Jovanovic remek teljesítménnyel mutatkozott be, 31 percet töltött a pályán és 20 pontot, illetve három lepattanót szerzett. A Fenerbahce hiába szedte jobban a lepattanókat, a 37%-os dobóteljesítményük és az eladott labdáik megbosszulták magukat.

Statisztika

Hirdetés