Hirdetés
Európa

Nevena Jovanovic visszatért:

:

Hirdetés

A francia bajnokság rájátszásának hajrájára visszatért a Basket Landes együtteséhez Nevena Jovanovic. A szerb válogatott klasszis február végén távozott a Landes csapatától sérülés miatt. Műteni kellett és úgy nézett ki, hogy véget ért számára a szezon. Az évad utolsó mérkőzésein azonban újra segítheti csapatát.

Szükség volt a segítségére, mert Celine Dumerc nem tudta vállalni a játékot a negyeddöntő visszavágóján. Az első meccsen a Basket Landes 85-82-es sikert aratott a Roche Vendee otthonában. A visszavágót a Roche Vendee kezdte jobban. A félidőben 42-32-re mentek, a legnagyobb differencia 11 pont volt. A harmadik szakaszban 49-38 után 17-2-es futással fordított a Landes.

Az 55-51-ről induló záró szakaszban jött egy újabb fordulat, 64-60-nál újra a Roche Vendee állt továbbjutásra. Az utolsó öt percben azonban a Landes magához ragadta az irányítást és végül óriási küzdelemben 77-72-re nyertek, így 162-154 arányban jutottak tovább. Aby Gaye 16 ponttal és 11 lepattanóval dupla-duplát ért el. Katherine Plouffe pedig 14 pontot szerzett.

Nevena Jovanovic a visszatérésekor 6 percet töltött a pályán.

A francia bajnokság 2020/2021-es kiírása négyes döntővel zárul. Az eseményt május 13. és 15. között Bourges-ban rendezik. Az elődöntőben Bourges – Lattes Montpellier és LDLC ASVEL Feminin – Basket Landes párharcok lesznek.

Hirdetés